iCulture 2015

iCulture’s vooruitblik op 2015: hier kijken we naar uit

Wij vroegen jullie aan het begin van het jaar 'Naar welke Apple-producten kijk jij uit in 2015'. Vandaag hebben we de uitslag en een uitgebreide vooruitblik op het komende jaar.

Op nieuwjaarsdag vroegen wij jullie naar welke producten jullie in 2015 het meeste uitkeken. Dat heeft een interessante vooruitblik opgeleverd voor het komende jaar. Van sommige producten weten we al zeker dat ze eraan komen (zoals iOS 9), maar kijken jullie er ook echt naar uit? Of staan nieuwe Macs of 12-inch MacBooks erg op jullie verlanglijstje? We lopen de uitslag van de poll nog even langs.

Allereerst jullie top 5 van de opties die het meest zijn gekozen:

poll-vooruitzicht-2015

Bekijk hier de totale grafiek.

De Apple Watch

Zoals te verwachten is de Apple Watch het product waar het meeste op is gestemd. Het is immers de belangrijkste nieuwe productlancering van Apple in jaren. Eindelijk krijgen we een digitaal horloge dat gemakkelijk samenwerkt met je telefoon. Bovendien lijkt het de ideale gadget voor vele sporters die nu nog met een telefoon om hun arm trainen. Het is een belangrijk product voor Apple: het horloge is een belangrijk onderdeel voor de filosofie achter iOS-apparaten. Reken er daarom ook op dat we voor de introductie nog een uitgebreide keynote krijgen, waar vrijwel zeker bekend wordt wat de exacte specificaties van de verschillende klokjes zijn. Die zijn namelijk nog steeds niet helemaal bekend.

apple-watch-wit

Een nieuwe Apple TV

Of er daadwerkelijk een nieuwe Apple TV in 2015 komt, is nog niet helemaal zeker, ook al melden 645 mensen dat ze die het liefste nu hebben. De huidige Apple TV wordt in maart drie jaar oud, dus die is echt aan vervanging toe. Wij hopen in ieder geval dat het zwarte kastje een eigen App Store krijgt, zodat het voor ontwikkelaars makkelijk wordt om zenders beschikbaar te maken. Nu kan dat alleen nog via AirPlay. Of er een nieuwe Apple TV komt, hangt mede af van de vraag of Apple bezig is met een eigen televisie. Zoja… dan voorspellen we dat het voorlopig nog wel even stil gaat blijven, aangezien het voor Apple belangrijk is dat de Watch alle aandacht krijgt.

Lees ook: 5 producten die Apple in 2015 dringend moet verbeteren

apple televisie

iOS 9

Ook een nieuwe versie van iOS is natuurlijk erg populair. Je kunt er vergif op innemen deze rond september zal verschijnen. Apple levert bij iedere nieuwe iPhone altijd een nieuwe versie en nu de introductie van de Apple Watch nabij is, verwachten wij dat Apple vooral zit te sleutelen aan nieuwe functies die de integratie van de iPhone en de Watch mogelijk maken. Daarnaast hopen we dat iOS een afslankbeurt krijgt, zodat alle iPhones sneller worden, er minder opslaggeheugen wordt opgeslokt, systeemupdates geen gigabytes aan extra ruimte nodig hebben en het systeem een stuk stabieler wordt. Er zijn teveel klachten over bugs en Apple is een sjiek merk, dus die moeten zo snel mogelijk verdwijnen.

De iPad Pro

Ook zitten 313 mensen te wachten op een grotere iPad die gemaakt is voor het bedrijfsleven. Dat is ook niet zo heel gek, want in een eerdere poll meldde bijna de helft van alle mensen dat ze hem zouden kopen als Apple een grotere ipad op de markt zou brengen. Er zijn verschillende geruchten over de iPad Pro, maar nog niet zoveel dat je iets met zekerheid kunt zeggen. Aangezien het aantal verkochte iPads afneemt is een iPad Pro wel een goed idee om de verkoop te stimuleren.

MacBook Air 12 inch dun

De andere verwachtingen

Verder verwachten jullie een MacBook Air met Retinascherm, waarvan de geruchten opvallend veel samenhangen met die van de 12-inch MacBook. Zoals je eerder deze week al op iCulture kon lezen, zou dit zomaar een en hetzelfde product kunnen worden. iPhones met kleinere of grotere schermen lijken vooralsnog niet voor de hand te liggen. Ook over OS X 10.11 weten we nog eigenlijk niets.

Jullie reacties

Maar dat is niet het enige waar met smart op gewacht op. Siri en Apple Pay zijn functies die jullie het liefst NU op je iPhone zien werken. Die werken nu nog steeds niet in Nederland. Lezer Rick de Jong zei hierover: ‘Ik denk dat we nieuwe talen kunnen verwachten voor Siri. Dit omdat de Apple Watch ook gebruik gaat maken van de assistent van de iPhone’. Hopelijk zit daar dan ook eindelijk Nederlands bij. Niet iedereen heeft echter geduld. Frits noemt het vooralsnog uitblijven van Siri ‘Schandalig’. Ook vinden we uitgebreide reacties terug over de kwaliteit van iOS en OS X. Mitchel vindt dat de ervaring veel beter kan: ‘De UI moet ook veel vloeiender. Net na herstarten is de 6 plus snel en soepel. Na verloop van tijd wordt alles steeds trager. Een herstart hoort niet nodig te zijn om alles soepel te houden’. Naast veel enthousiasme zijn er ook kritische geluiden. Apple moet aan de bak in 2015.

Hieronder zie je de volledige uitslag van onze peiling:

uitslag-poll-apple-producten-2015-smal

Directe link naar de grafiek.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 9 januari 2015, 18:43
Categorie Achtergrond
Onderwerpen apple tv, apple watch, ios 9, ipad pro

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.