Voormalig Microsoft-medewerker: iPad gaat de Kindle verslaan

Volgens voormalig Microsoft-medewerker Bill HIll, die voor Microsoft aan de ClearType-technologie heeft gewerkt, gaat de iPad het helemaal worden. Maar de pixeldichtheid is wel een struikelblok.

ipadBill Hill is geen circusartiest, maar een voormalig Microsoft-medewerker die de leiding gaf aan ClearType van Microsoft, de technologie om teksten goed leesbaar weer te geven op digitale schermen. Hij geeft een verrassende reactie op de iPad: “I predict it will be a huge success. It will cause the same kind of mayhem among TabletPC and eBook manufacturers that the iPod and iPhone did in their respective market categories.” Volgens Hill begrijpt Apple de overgang van computer- naar consumentenapparaten. De Tablet PC was in feite een laptop-pc met tabletfunctionaliteit, de Kindle is een overgangsapparaat en bij de iPad heeft de fabrikant het eindelijk goed begrepen.

Hill heeft alleen twijfels over Apple’s ‘kloon’ van Microsoft ClearType: het is bij kleine lettertypes en op het 132 ppi-scherm van de iPad onscherp, waardoor lezen op langere termijn niet prettig is. Hill blijkt helemaal om, als het om Apple-producten gaat: hij liet zijn Windows Mobile-telefoon vorige week in het water vallen en zal geen nieuw Windows Mobile-toestel kopen, ziet Android niet zitten en gaat voor een Apple-toestel kiezen, vanwege de geweldige klantervaring. Dat klinkt allemaal iets te fantastisch, maar HIll’s opmerkingen over de pixeldichtheid snijden wel hout: de iPhone is voorzien van 163 ppi, de iPod nano 204 ppi en de iPad maar 132 ppi.

Meer info: Bill HIlls’s Blog

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 15 februari 2010, 1:34
Categorie Achtergrond
Onderwerpen e-mail, handtekening, ipad, microsoft

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.