Zo ziet de nieuwe volumemelding in iOS 13 eruit

Apple heeft na al die jaren afscheid genomen van de grote volume-aanduiding op de iPhone en iPad. Als je op de volumeknoppen in iOS 13 en iPadOS 13 drukt, verschijnt er nu een nieuwe volumemelding in beeld.
Benjamin Kuijten | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Je kent het misschien wel: je zit middenin een spelletje en je merkt dat het geluid wel heel hard staat. Je drukt een paar keer op de volumeknoppen, maar vervolgens verschijnt er middenin het scherm een groot blok met de volumemelding die je beeld blokkeert. Zeker op belangrijke momenten in je game kan dit behoorlijk storend zijn. In iOS 13 heeft Apple dit aangepakt. Zo ziet de nieuwe volume-aanduiding eruit.

iOS 13 volumemelding aangepakt

Zodra je in iOS 13 en iPadOS 13 op de volumeknoppen drukt, verschijnt er nu een nieuwe interactieve slider in beeld. Als je je iPhone rechtop hebt, verschijnt deze linksboven in het scherm, precies bij de gewone volumeknoppen. De volumemelding begint eerst breed, maar wordt na een fractie van een second een smal strookje dat aangeeft hoe hard het geluid staat.

Klik om inhoud van Twitter te tonen.
Learn more in Twitter’s privacy policy.

De melding heeft wat weg van de volume-slider in het Bedieningspaneel. Qua werking komen ze ook overeen. Behalve bediening met de knoppen kun je namelijk ook over de melding slepen om het volume aan te passen. Je kan dus één keer op de knop drukken en vervolgens via het scherm het volume aanpassen. Zodra je je iPhone horizontaal houdt, verschijnt deze midden bovenin beeld.

Volumebediening in iOS 13.

De afgelopen jaren kwam je de storende volumebediening al een stuk minder tegen, omdat apps hun eigen volumemelding kregen. In Instagram verschijnt er bovenaan een kleine balk en ook YouTube en Twitter kregen een soortgelijke melding. In iOS 13 en iPadOS 13 komt er nu definitief een einde aan de volumemelding.

Wil je meer lezen over iOS 13? Check dan ons uitlegartikel. Voor alle overige aankondigingen van de WWDC 2019 check je onze WWDC 2019 samenvatting.

Bekijk ook

Apple's WWDC 2019 samenvatting: alle aankondigingen op een rijtje

Bekijk hier de WWDC 2019 samenvatting! Bekijk de hoogtepunten, check alle aankondigingen op een rijtje en meer! Dit is de round-up van alle onthullingen tijdens Apple's WWDC 2019-keynote.

iOS 13

iOS 13 is de grote software-update voor de iPhone in 2019. Belangrijke vernieuwingen waren de donkere modus, het QuickType-toetsenbord in het Nederlands en Sign in With Apple. In dit overzicht lees je alles over de vernieuwingen, geschikte toestellen en nog veel meer. In september 2020 is deze versie opgevolgd door iOS 14.

iOS 13

Reacties: 23 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.