WWDC 2019 buitenaards wezen

Apple Design Awards 2019: dit zijn de winnaars!

Apple heeft tijdens WWDC 2019 bekendgemaakt welke apps de Apple Design Awards 2019 hebben gewonnen. Onder de winnaars zijn Pixelmator Photo, Flow by Moleskine en Asphalt 9: Legends.

Apple Design Awards 2019

WWDC 2019 is niet alleen de plek waar Apple een heleboel nieuwe aankondigingen doet voor functionaliteiten in zijn software, het is ook de plek waar Apple ieder jaar app-ontwikkelaars in het zonnetje zet. Dat doet Apple door prijzen uit te reiken aan de apps die het beste laten zien wat je allemaal kunt met de verschillende platforms die Apple aanbiedt: de Apple Design Awards.


Beste apps
In totaal zijn er negen apps die dit jaar een Apple Design Award hebben gewonnen, waarvan vijf games. De ontwikkelaars komen uit zeven verschillende landen. Helaas zitten er dit jaar geen Nederlandse ontwikkelaars bij de winnaars.

Pixelmator Photo

Flow by Moleskine

Moleskine is bekend van de papieren notitieboekjes, maar heeft met Flow by Moleskine geprobeerd een digitale variant te maken. In de app kun je notities en zelfs complete artistieke creaties maken met behulp van een set digitale pennen en stiften. De app werkt hiervoor op de iPad samen met de Apple Pencil, maar dat is geen must om hem te kunnen gebruiken. Al je notities worden georganiseerd in collecties en opgeslagen in de cloud.

Pixelmator Photo

Er zijn maar weinig apps die enkel en alleen voor de iPad worden gebouwd, maar Pixelmator Photo is een perfect voorbeeld van wat voor mogelijkheden dit biedt. Met deze fotobewerkingsapp kun je foto’s (inclusief RAW-bestanden) bewerken op je iPad zonder in te hoeven leveren aan functionaliteit die je gewend van fotobewerking op een Mac. Desondanks is de app heel simpel in gebruik.

Butterfly iQ — Ultrasound

Met behulp van een echografie-apparaat dat je aansluit op een iPhone of iPad kunnen met Butterfly iQ echo’s worden gemaakt en direct worden bekeken en doorgestuurd, zonder dat er grote apparatuur nodig is. Een bijzondere toepassing van iOS-apparaten in de zorg.

HomeCourt – The Basketball App

HomeCourt is een app speciaal voor basketballtrainingen. Je kunt er opnames mee maken tijdens een training, waarbij de bal wordt gevolgd door kunstmatige intelligentie. Daarnaast bevat de app de mogelijkheid om afstand feedback van coaches te krijgen en trainingsoefeningen om nog beter te worden.

Beste games
Asphalt 9: Legends

Ordia

De game Ordia bedien je met slechts één vinger, waarbij je een wezen door een kleurrijke wereld moet schieten en obstakels moet vermijden. In totaal bevat de games 3 wereld met 30 levels.

The Gardens Between

The Gardens Between is een game die niet enkel beschikbaar is voor iOS en macOS, maar ook op een heleboel andere platformen. Apple vond deze game echter mooi genoeg om er een Apple Design Award aan te geven. In deze puzzelgame speel je letterlijk met tijd. De prachtige graphics trekken de aandacht vanaf de eerste seconde voor het eerst speelt.

Asphalt 9: Legends

Asphalt is inmiddels een klassieker als het gaat om racegames voor de iPad. Ontwikkelaar Gameloft heeft inmiddels negen versies van deze game gemaakt en blijft zich desondanks onderscheiden. Asphalt 9: Legends kenmerkt zich door de prachtige graphics en de hoge snelheid waarbij je over het circuit kunt razen.

ELOH

Een puzzelgame die er in eerste instantie simpel uitziet, maar behoorlijk uitdagend is. Je moet blokken verplaatsen om ballen naar hun doel te laten stuiteren, waarbij er een beat ontstaat.

Thumper: Pocket Edition

Apple omschrijft Thumper als een ‘heavy-metal rhythm game’. Het doet een beetje denken aan TapTap Revenge uit de begindagen van de iPhone, maar dan in een 80’s jasje met een unieke soundtrack.

Apple Design Awards 2019

Als winnaar van een Apple Design Award krijg je naast een fysieke award een hele reeks Apple-producten cadeau. Dit jaar bestaat het prijzenpakket uit een 512GB iPhone XS, AirPods, een 12.9-inch iPad Pro met Apple Pencil, een Apple Watch Series 4, een MacBook Pro met maximale specificaties, een iMac Pro met maximale specificaties en een Apple TV 4K. Daarnaast krijgen apps die een Design Award hebben gewonnen een bak extra aandacht van Apple, wat op de lange termijn misschien nog wel het meest waardevol is.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 4 juni 2019, 11:25
Categorie Apps
Onderwerpen app store, award, wwdc 2019
1 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.