Volkswagen CarPlay

Eerste Volkswagen-auto’s met CarPlay deze week te koop

De eerste Volkswagen-auto's met CarPlay zijn naar showrooms verzonden. De nieuwe auto's zijn volgens Volkswagen vanaf eind juli bij de eerste winkels te koop.

Volkswagen CarPlayDe eerste auto’s van Volkswagen met CarPlay hebben de fabriek verlaten en zijn op weg naar verkooppunten. Dit heeft Volkswagen bekendgemaakt in een persbericht. De nieuwe CarPlay-auto’s worden eind juli 2015 in de showrooms verwacht. Dat geeft Volkswagen nog tot en met vrijdag de tijd.

Hoewel Volkswagen spreekt over eind juli, werden de auto’s met CarPlay op zeer selecte locaties al iets eerder verkocht. iCulture-lezer Kevin kocht begin juli bijvoorbeeld een Volkswagen met CarPlay. Hij kreeg toen te horen dat de auto’s nog maar net in de showroom waren verschenen:

De nieuwe Volkswagen-auto’s richten zich op meer dan alleen CarPlay. Ze maken gebruik van het nieuwe infotainment-systeem MIB II, met daarin ook ondersteuning voor Android Auto en MirrorLink. Hiermee zijn de auto’s voorbereid op alle grote smartphone-merken.

CarPlay laat je een iPhone verbinden met het dashboard van je auto. Je krijgt hierdoor kaartinformatie van Apple Maps in je auto te zien, naast apps zoals Spotify en de Muziek-app. CarPlay maakt het ook mogelijk om handsfree in de auto te bellen. Apple introduceerde CarPlay begin 2014 voor het eerst, maar de eerste auto’s met het autosysteem verlaten nu pas de fabrieken. Seat bracht begin juli ook auto’s met CarPlay uit, terwijl Honda en Opel beloven hetzelfde te doen in 2016.

Meer informatie: Dossier CarPlay

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 30 juli 2015, 11:07
Categorie Diensten
Onderwerpen carplay, volkswagen

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.