Vidyo-app

Vidyo: schermopnames van je iPhone maken in 3 stappen

Vidyo is een nieuwe app om schermopnames op de iPhone en iPad te maken, zonder extra hulpmiddelen of jailbreak. De app simuleert AirPlay Mirroring en kan wel eens snel verdwijnen.

Vidyo (link) is een app die vermoedelijk snel weer uit de App Store zal worden verwijderd. Vidyo lost een veelgehoord probleem op: hoe kan je schermopnames van je iPhone maken, zonder dat je daar allerlei hulpmiddelen of een jailbreak nodig hebt? Zo’n schermopname is bijvoorbeeld makkelijk als je iemand iets wilt uitleggen, met gesproken commentaar.


Update 18:00 uur: de Vidyo-app is uit de App Store verwijderd, zoals we al hadden voorspeld.

Het startscherm van Vidyo met de instellingen Video: klaar om een schermopname te maken

Vidyo: schermopnames maken

Een vriend of familielid zit met een iPhone-probleem en jij wilt het best op afstand oplossen, maar hoe leg je het duidelijk uit? Een schermopname kan dan wonderen doen: je vertelt precies wat je aan het doen bent en de andere persoon kan jouw handelingen nadoen. Voor die situaties is Vidyo erg handig. Je kunt het ook gebruiken als je ontwikkelaar bent en een instructiefilmpje van jouw nieuwe app wilt maken. Vidyo is een €4,99 kostende app die in feite de AirPlay Mirroring-verbinding simuleert. Dat is ook de reden waarom deze app waarschijnlijk een kort leven beschoren is: Apple wil dit niet.

Vidyo heeft allerlei instellingen, bijvoorbeeld voor audio en beeldresolutie vidyo-opname-maken-2

Dat Vidyo de AirPlay Mirroring-connectie simuleert heeft verder alleen maar voordelen. Het geeft je namelijk de mogelijkheid om alles op je scherm vast te leggen, ook als je tussen apps wisselt of handelingen op je homescreen wilt laten zien.

Schermopnames maken in 3 stappen

We werden getipt over deze app door iCulture-lezer Djordi en we zijn het meteen gaan testen. Het werkt erg gemakkelijk in slechts 3 stappen:

  1. Om een schermopname te maken open je de Vidyo-app en schakel je de optie ‘Device Capture’ in.
  2. Daarna verlaat je de app en ga je naar het Bedieningspaneel om Vidyo te kiezen als bron van de AirPlay-functie.
  3. De opname start meteen in een resolutie van maximaal 1080p en een framerate van 60fps. Goed genoeg om tijdens presentaties te gebruiken.

Vidyo klaar om te mixenVia de microfoon van je iPhone kun je tegelijk gesproken instructies opnemen. Wil je dat niet, dan kun je ook achteraf muziek of gesproken commentaar toevoegen. Verder kun je de opnames inkorten en meerdere opnames samenvoegen.

Vidyo werkt eigenlijk verbazingwekkend goed. Een blauwe statusbalk bovenin het scherm geeft aan dat AirPlay Mirroring is geactiveerd en dat de opname is begonnen. Stoppen van de opname is net zo intuïtief als het starten ervan: je stopt AirPlay en de opname wordt automatisch in je camerarol bewaard. Het bespaart je de installatie van aparte software op de Mac, zoals Reflector.

Wie snel is kan de app nog downloaden via de App Store. Kijk niet vreemd op als Apple Vidyo later vandaag alsnog verwijdert, als ze er lucht van hebben gekregen.

Tipgever: Djordi

Revisiegeschiedenis:

  • 2016 - 07 januari: De app is uit de App Store verwijderd.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 7 januari 2016, 18:06
Categorie Apps
Onderwerpen opname, scherm
24 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.