USB-C-Hub

Deze USB-C Hub kun je ook gebruiken terwijl de MacBook oplaadt

Het grote nadeel van bestaande USB-C hubs voor de 12-inch MacBook is het feit dat je de MacBook niet op kunt laden als je de Hub gebruikt. Deze versie van Satechi en Hyper lost dit ongemak op door een extra USB-C poort toe te voegen.

USB-C-Hub

Satechi en Hyper hebben allebei een verbeterde versie van de USB-C Hub onthuld, die ze eerder al op de markt brachten. De gloednieuwe USB Type-C Hub adapter heeft namelijk een extra poort gekregen waarmee je de 12-inch MacBook ook op kunt laden terwijl de Hub in de USB-C poort zit.

De eerste versie van de Type-C Hub verscheen eind oktober 2015 en was een uitkomst voor veel gebruikers. Ineens konden ze de USB-C poort van de 12-inch MacBook gebruiken om standaard USB-kabels en geheugenkaarten in te pluggen. Het ontbreken van een extra USB-C poort in de Hub zorgde er echter voor, dat je de MacBook niet kon opladen terwijl je het accessoire gebruikte. Maar daar komt met versie twee verandering in.

Opladen terwijl je de Hub gebruikt
De vernieuwde USB Type-C Hub vervangt een traditionele USB-poort door een USB-C ingang, waardoor er nog twee standaard poorten overblijven naast de kaartlezers. Handig om een USB-stick op aan te sluiten, of je iPhone mee op te laden bijvoorbeeld. De Hub sluit perfect aan bij de kleur van de 12-inch MacBook en is dan ook verkrijgbaar in het zilver, donkergrijs en goud.

USB-C-Hub

Het is opvallend dat het Satechi blijkbaar gelukt is om het USB-C signaal door te geven naar de MacBook: een probleem waar Kickstarterhit Hub+ uiteindelijk op stuk liep. De nieuwe versie van Satechi’s USB Type-C Hub verhoogt de prijs van $34 naar $40 (omgerekend €37) en is te bestellen vanaf de website van de accessoiremaker. Opvallend genoeg verkoopt Hyper vanaf vandaag ook een USB-C Hub dat er exact hetzelfde uitziet en ook te gebruiken is terwijl de MacBook aan het opladen is.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 7 januari 2016, 8:56
Categorie Accessoires
Onderwerp usb-c

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.