Video als hoofdfunctie van nieuwe iPhone?

Bij een volgende uitvoering van de iPhone zou video wel eens centraal kunnen staan. Met

iphone imovieDat de volgende generatie iPhone een videofunctie krijgt, zoveel is al wel duidelijk. Maar Businessweek schrijft nu op basis van informatie uit ‘welingelichte kringen’ dat video de hoofdfunctie wordt van een nieuw iPhone-apparaat. Op het apparaat zelf kun je videobewerken en de video’s uploaden. Businessweek suggereert dat het opnemen van videofilmpjes net zo makkelijk wordt als met de Flip van Pure Digital, dat sinds kort eigendom is van Cisco.

Op het apparaat is een iMovie-applicatie aanwezig waarmee je snel een zelfopgenomen clipje kunt bewerken. Er komt ook ondersteuning voor MMS om de clips naar vrienden te sturen. Klinkt als iets waar filmmaker Sheila (uit het nieuwe Laptop Hunter-filmpje van Microsoft) misschien wel oren naar heeft.

De Flip heeft maar een klein scherm om de opgenomen filmpjes terug te zien. Bij de iPhone video is dat niet het geval: daar kun je de iPhone gewoon even uit handen geven aan vrienden om ze naar jouw vakantievideo’s te laten kijken. MacRumors heeft ook gehoord dat de volgende iPhone videorecording en het uploaden naar YouTube ondersteunt.

Maar misschien wordt het Flip-alternatief van Apple helemaal geen telefoon, maar wordt het de iProd of iFPGA, twee nieuwe apparaat-ID’s die eerder in bestanden werden gevonden.

Via: “>Businessweek

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 1 mei 2009, 11:28
Categorieën Geruchten, iDevices
Onderwerpen imovie, video, youtube

YouTube

YouTube is het grootste online videoplatform met miljoenen video's waar iedereen zelf zijn eigen filmpjes kan uploaden. Lees hieronder de beste tips om alles uit YouTube te halen op je iPhone, iPad en Apple TV.

YouTube

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.