GriP: niet-opdringerige notificaties voor de iPhone (jailbreak)

GriP is een nieuwe manier om notificaties op je iPhone te tonen: het zijn minder opdringerige waarschuwingen, die in een hoek van je iPhone-scherm verschijnen en vanzelf weer verdwijnen.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

gripEr zijn op dit moment twee manieren om notificaties op de iPhone te geven: een alertbox of het afspelen van een geluidje. Apple gebruikt beide methoden al: als er een SMS-bericht binnenkomt krijg je een pop-up en als je een e-mailbericht ontvangt hoor je een geluidje. Voor externe ontwikkelaars komt dat met de OS 3.0 Push Notifications straks ook beschikbaar. De ontwikkelaars van GriP vinden een pop-up veel te opdringerig. Ze hebben daarom iets anders bedacht: kleine berichtjes die in een hoek van het scherm verschijnen. Mac-gebruikers kennen dit al onder de naam Growl. De berichtjes verdwijnen vanzelf wanneer je ze negeert.

Mensen kunnen met GriP doorwerken zonder steeds op knoppen te hoeven drukken. De ontwikkelaars waarschuwen wel dat je GriP niet in alle situaties kunt gebruiken: een belangrijke beslissing, bijvoorbeeld het opslaan van een bestand wanneer je de applicatie wilt verlaten kan het beste als een normale pop-up worden getoond, die pas weggaat als je een keuze hebt gemaakt. Voor waarschuwingen dat er nieuwe IM-berichten of e-mailberichten zijn binnengekomen, is GriP echter wel geschikt.

Om GriP te kunnen gebruiken moet je een iPhone met jailbreak hebben. De laatste stabiele versie van GriP is te installeren via de BigBoss-repo (www.thebigboss.org) zou via de BigBoss-repo te installeren moeten zijn, maar dat blijkt niet het geval. Betaversies zijn te vinden op de downloadpagina bij Google Code. Met de instructies op de website kun je het .deb-bestand op je iPhone installeren.

Meer info: GriP op Google Code

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 25 oktober 2009, 23:37
Categorie Jailbreak

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.