Video toont de afmetingen van twee nieuwe iPhones van 2018

In een nieuwe video van twee dummy-modellen van de nieuwe iPhones is te zien hoe klein het verschil in formaat is tussen de 6,1-inch en 6,5-inch iPhone. Het geeft een goed beeld van het waarschijnlijke formaat van de toestellen.

Naar verwachting brengt Apple in september drie nieuwe iPhones uit, waarvan er twee qua afmetingen dicht bij elkaar in de buurt liggen. De 6,1-inch iPhone en de iPhone X Plus van 6,5-inch hebben bijna dezelfde afmetingen voor het scherm. Het grote verschil zit hem vooral in de techniek: de 6,1-inch iPhone heeft LCD, terwijl de iPhone X Plus een OLED-scherm krijgt. In de video zien we een eerste hands-on van deze toestellen.


Video van 2018 iPhones
In de video’s gaat het niet om definitieve exemplaren van de 2018 iPhones, maar om zogenaamde dummy’s. Deze worden gebruikt door bijvoorbeeld accessoiremakers, zodat ze alvast passende hoesjes kunnen maken. Afmetingen zijn daarbij van belang, waardoor de dummy’s dus een goede indruk geven van hoe de toestellen er qua formaat uit zien. Het verschil in formaat lijkt erg op de verschillen tussen de huidige iPhone X en de iPhone 8.

Klik om inhoud van YouTube te tonen.
Learn more in YouTube’s privacy policy.

Beide dummy’s hebben een witte achterkant met een, wat het lijkt, roestvrij stalen rand. Eerdere geruchten spraken nog over een aluminium rand voor de 6,1-inch iPhone, mogelijk om kosten te besparen. Apple zal dit toestel voor een wat lagere prijs uitbrengen, om zo meer mensen aan te spreken. Een zichtbaar verschil in de video is dat de camera aan de achterkant bij het kleinere toestel bestaat uit een enkele lens, zoals nu bij de standaard iPhone 8 het geval is. Alle andere modellen krijgen nog wel een dubbele cameralens.

In een tweede video worden beide toestellen los van elkaar nog eens bekeken.

Klik om inhoud van YouTube te tonen.
Learn more in YouTube’s privacy policy.

De video’s zijn gedeeld door de Franse geruchtenlekker Steve Hemmerstoffer (@OnLeaks), die het in het verleden wel vaker bij het goede eind had. Eerder schreven we ook al over de mogelijke 2018 iPhones die op foto’s gelekt zijn. Deze zijn ook gebaseerd op dummy’s, maar het verleden wees uit dat dit vaak een goede indicatie was. In ons overzichtsartikel over de 2018 iPhones lees je meer over de aankomende toestellen.

Bekijk ook

Mogelijke iPhones 2018 op foto's gelekt

Op gelekte foto's zijn vermoedelijk de iPhones van 2018 te zien. Het gaat om dummy's die door geruchtenlekker Benjamin Geskin op internet werden gezet.

Reacties: 2 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.