iPhone 7 Plus Gitzwart met screensaver

Verschillen iPhone 7 vs iPhone 7 Plus: welke kies jij?

Wat zijn de verschillen tussen de iPhone 7 en iPhone 7 Plus? Hoe verschillen ze van hun voorgangers? In onze handige tabel zie je alle specs overzichtelijk naast elkaar!
Redactie - · Laatst bijgewerkt:

Je staat dit jaar voor de keuze: kies je de iPhone 7 of de grotere iPhone 7 Plus? Of wordt het een van de eerdere modellen, die ook nog prima voldoen en per direct goedkoper zijn geworden? Traditiegetrouw zetten we alle specs van nieuwe én vorige toestellen overzichtelijk bij elkaar. Zodat jij nog makkelijker kunt kiezen.

iPhone 7 vs iPhone 7 Plus

De iPhone 7 bevat meer vernieuwingen ten opzichte van de iPhone 6s dan je op het eerste gezicht ziet. Daarom is het goed om alles eens goed op een rijtje te zetten. Hieronder zie je onze infographic met de verschillen:

iPhone 7 vergelijking
Samenstelling en vormgeving: Bas van der Ploeg

We lopen de belangrijkste punten nog even met je langs.

Design en uiterlijk
iPhone 7 en de iPhone 7 PlusHet zal duidelijk zijn: de kleurkeuze is bij de iPhone 7 iets anders, maar het maakt niet uit of je voor de iPhone 7 of de iPhone 7 Plus kiest. Wel ben je met het grotere Plus-model 140 euro duurder uit, zodat je al snel aan de max van je budget zit. Bij de iPhone 7 Plus valt de bredere dubbele camera op, hoewel de iPhone 7 ook nog steeds een camera-bult heeft.

Processor
De iPhone 7 en iPhone 7 Plus beschikken beid over de nieuwe quad-core A10 Fusion-chip. Deze leveren veertig procent betere CPU-prestaties en 50 procent betere grafische prestaties ten opzichte van hun voorgangers. Belangrijk om te weten is dat alleen de iPhone 7 Plus voorzien is van 3GB RAM. Dit heeft Apple niet officieel aangekondigd, maar het is inmiddels wel bevestigd in meerdere benchmarks-tests.

Camera
De meest lastige keuze: kies je voor alle nieuwe camerafuncties van de iPhone 7 Plus, of heb je daar het extra geld niet voor over? De iPhone 7 Plus beschikt over twee 12-megapixel camera’s, met 2x optische zoom en betere vastlegging van diepte in een foto, waardoor je bijvoorbeeld het bokeh-effect kunt creëren, zonder dat je daarvoor een spiegelreflexcamera voor nodig hebt. Bij de iPhone 7 krijg je ook een verbeterde 12 megapixelcamera met allerlei verbeteringen, maar de mogelijkheden zijn vanwege de enkele camera wat beperkter.

Afmetingen en gewicht
De iPhone 7 Plus is qua afmetingen en schermformaat natuurlijk fors groter dan zijn kleinere soortgenoot. Er is dan ook geen verschil met de iPhone 6s-serie. Wel is het gewicht iets lager geworden. Twijfels of de iPhone 7 Plus nog wel in je broekzak past, is tegenwoordig geen issue meer: iedereen heeft inmiddels wel een voorkeur gekregen voor één van beide formaten.

Scherm
De diameter van het scherm (4,7-inch versus 5,5-inch) maakt groot verschil: op het ene scherm zie je nu eenmaal veel meer detail dan op het andere. De pixeldichtheid ligt bij de Plus-modellen (401ppi) ook altijd iets hoger dan bij het normale model (326ppi).

Batterijduur
Voor de beste batterijduur moet je zoals gewoonlijk het Plus-model hebben. Daarmee kun je 21 uur bellen, terwijl dat bij de iPhone 7 maar 14 uur is. Wel valt op dat de batterij er niet bij alle toepassingen op vooruit is gegaan. Voorheen kon je met de iPhone 6s Plus wel 24 uur bellen en ook de gebruiksduur voor audio luisteren was langer.

En, welke wordt het?
We hopen dat dit overzicht je heeft geholpen om een betere keuze te kunnen maken. Vooral het formaat, de dubbele camera, de prijs en de langere batterijduur zullen daarbij doorslaggevend zijn.

Heb je je keuze gemaakt, dan lees je in onderstaand artikel over de iPhone 7 reserveren en het plaatsen van een pre-order.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 12 september 2016, 18:34
Categorie iDevices
Onderwerp iPhone 7
Devices iPhone 7, iPhone 7 Plus

Actuele iPhone 7 Plus deals

iPhone 7

Ontdek hier alle informatie over de iPhone 7, het toestel met 4,7-inch scherm dat beschikt over een 12-megapixel camera en A10 Fusion-processor. Is deze iPhone nog steeds de aanschaf waard en wat kun je er zoal mee?

iPhone 7

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.