iPhone 7 AirPods

Zo kun je je iPhone 7 opladen tijdens het muziek luisteren

Een van de grote bezwaren van de iPhone 7 is dat je niet tegelijk kunt opladen en muziek luisteren. Met deze 3 oplossingen lukt het wel - maar de ultieme oplossing zit er nog niet bij.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

Het is één van de kritiekpunten op de iPhone 7: als je muziek luistert via de Lightning-poort, hoe kun je dan in hemelsnaam nog je toestel opladen? Zoals met elk probleem komen er ook al snel oplossingen op de proppen, al zijn ze nog niet optimaal. En het gaat je minstens 40 euro kosten.

iPhone 7 AirPods

Optie 1: gebruik een dock

De oplossing die Apple zelf aandraagt is eigenlijk een beetje vreemd, maar komt rechtstreeks uit de pen van Apple’s marketingbaas Phil Schiller. Apple-gebruiker Zaheen Hafzer wilde weten hoe hij de iPhone 7 kan opladen en gelijktijdig naar muziekkan luisteren. Schiller adviseerde de €179 kostende AirPods, zodat je lekker flexibel bent, maar kent nog een andere oplossing. Gebruik een dock.

Apple iPhone-dock

Daarmee doelt hij op de €45 kostende iPhone Lightning Dock, waarmee je je iPhone rechtop kunt zetten op je bureau. Maar je zult dan nog wel 3,5mm oortjes bij de hand moeten hebben, want de dock heeft aan de achterkant alleen het ronde gaatje. Voor de metalen dock betaal je €59 en dit model is nu ook verkrijgbaar in de nieuwe kleur zwart.

Dock zwart

Dit is de reactie die de verontruste Apple-gebruiker kreeg:

Hi Zaheen,
I like to listen on my AirPods while my iPhone 7 Plus is charging because I am free to move around.
However, if you would like to listen to wired headphones while charging an iPhone 7 it is possible to do that as well.
The Apple Lightning Dock includes a headphone jack for using wired headphones or speakers while charging.
I hope that helps.

Een goede oplossing is het niet, want er zijn maar weinig mensen die de dock in hun rugzak meenemen. Voor thuis kan het een oplossing zijn, maar je zit nog wel aan je 3,5mm oordopjes vast – en had Apple niet gezegd dat dat een stokoude technologie is, die ze zo snel mogelijk willen vergeten?

Optie 2: een adapter

Een andere optie is om een soort splitter te gebruiken. Belkin heeft al de Lightning Audio + Charge RockStar-adapter aangekondigd, een onopvallende witte adapter die je €40 zal gaan kosten. De adapter bestaat uit een Lightning-connector die je in de iPhone steekt en twee Lightning-poorten aan de andere kant. Je kunt dan muziek luisteren en tegelijk je iPhone opladen. De adapter is ook compatibel met de adapter die Apple gaat meeleveren bij de iPhone 7. Allemaal goed en wel, maar zo’n enorme kluwen adapters en kabels onderaan je iPhone is geen mooi gezicht. We hopen dan ook dat er de komende maanden mooiere en kleinere adapters beschikbaar komen.

Belkin Lightning-adapter

Los daarvan: we zijn niet echt fan van het aaneenknopen van meerdere adapters. Het ziet er niet uit en de geluidskwaliteit gaat er ook niet op vooruit. Belkin belooft opladen tot 12 Watt en biedt voor de muziek ondersteuning tot 48 kHz, 24-bit audio output. Het werkt ook in combinatie met Apple’s Smart Battery Case en andere battery packs. Vanaf 10 oktober verkrijgbaar bij Belkin.

Optie 3: Bluetooth oordopjes

AirPods in de speciale case naast de iPhoneMisschien zul je er toch aan moeten geloven: een set Bluetooth oordopjes. Apple’s aanbod zijn de AirPods die €179 moeten kosten. Die prijs is in lijn met wat andere fabrikanten vragen, al zul je oordopjes van B-kwaliteit ongetwijfeld goedkoper kunnen vinden.

Conclusie? Een ultieme oplossing is er nog niet, maar de iPhone 7 is dan ook nog maar net aangekondigd. Er zullen ongetwijfeld inventieve mensen zijn die via Kickstarter leuke oplossingen gaan aanbieden.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 9 september 2016, 16:31
Categorieën Accessoires, iDevices
Onderwerpen iPhone 7, muziek, opladen

iPhone 7

Ontdek hier alle informatie over de iPhone 7 het toestel met 4,7-inch scherm dat beschikt over een 12-megapixel camera en A10 Fusion-processor. Is deze iPhone nog steeds de aanschaf waard en wat kun je er zoal mee?

iPhone 7

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.