Vergelijking: Apple iPhone 3GS versus Google Nexus One (video)

De Nexus One wordt door velen op het moment beschouwd als hét alternatief voor de Apple iPhone. In een vergelijking op video kun je zien hoe beide toestellen ten opzichte van elkaar presteren.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

google nexus oneEen analist heeft voorspeld dat er in 2010 meer dan 5 miljoen stuks van de Google Nexus One worden verkocht. De Nexus One is na de Motorola Droid dé smartphone die het gaat opnemen tegen de iPhone. Ook al wordt er fors geklaagd over de Nexus One en kunnen gebruikers nergens hun klachten kwijt, de kopers staan ervoor in de rij: tussen de 5 en 6 miljoen stuks zullen er dit jaar verkocht worden, voorspelt Doug Anmuth van Barclays Capital. Het levert Google tussen de $2,6 en $3,2 miljard aan omzet op. De Amerikanen kunnen het toestel via T-Mobile en later dit voorjaar ook via Verizon kopen. Toch ligt de Nexus One nog ver achter op de iPhone: Piper Jaffray-analist Gene Munster voorspelt namelijk dat er in de VS rond 16 miljoen iPhones zullen worden verkocht. Wereldwijd ligt dat cijfer op 36 miljoen. Ter vergelijking: vorig jaar lagen de verkoopcijfers naar schatting op 11 en 26 miljoen.

Van de andere kant kun je zeggen: Android heeft meer toestellen te bieden en als je de tientallen Android-toestellen optelt die in 2010 gelanceerd zullen worden, kom je qua aantallen ook een heel eind. Hoe dan ook, veel mensen beschouwen de Nexus One als een rechtstreekse concurrent van de iPhone. TechnoBuffalo heeft beide toestellen naast elkaar gezet een een vergelijkingsfilmpje gemaakt. Daarin komen specificaties, browser, snelheid, navigatie en dergelijke aan bod.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 30 mei 2013, 15:18
Categorie iDevices
Onderwerpen android, apple, google, iPhone 3G, nexus, vergelijking

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.