Apple keurt updates voor iPhone-applicaties steeds sneller goed

Apple keurt updates voor iPhone-applicaties steeds sneller goed: dat blijkt niet alleen uit de statistieken, maar ook uit de ervaringen van individuele ontwikkelaars. Updates komen soms al binnen 12 uur beschikbaar in de App Store.

iphone applicatie goedkeuringBegin januari lieten we een grafiekje zien van 148Apps waaruit je kon aflezen dat de gemiddelde goedkeuringsduur voor applicaties steeds verder afneemt. Het blijft echter niet bij abstracte grafiekjes: ook in de dagelijkse praktijk merken ontwikkelaars dat applicaties sneller worden goedgekeurd. De Nederlandse ontwikkelaar Paul van Dijk (Cirkelsoft) merkte dat een update voor de applicatie PYNG die hij gisteren indiende, binnen 12 uur al was goedgekeurd. Er zat wel een waarschuwing bij, waarin de ontwikkelaar te horen kreeg dat hij bij de volgende update een paar punten moet oplossen. Het lijkt er dus op, dat Apple niet meer zo snel een applicatie afkeurt, maar alleen aanwijzingen geeft welke foutjes bij de volgende update aangepakt moeten zijn.

PYNG is een gratis applicatie waarmee je snel kunt checken of een onderneming bestaat en of de gegevens juist zijn. Vorige week kon je ook al merken dat het goedkeuringsproces was versneld: de nieuwste update van Facebook verscheen binnen 24 uur in de App Store. Je zou kunnen denken dat daarbij sprake was van voortrekken: Facebook is een bekende applicatie en veel mensen zitten erop te wachten. Sindsdien zijn er echter veel meer voorbeelden gemeld van minder bekende ontwikkelaars die hun update binnen een paar uur in de App Store zagen verschijnen. Zelfs de aanwezigheid van Private API’s wordt gedoogd, zolang je ze maar niet actief gebruikt. Voor nieuwe applicaties lijkt er wel een wat langere goedkeuringstermijn te gelden: een Nederlandse ontwikkelaar die ons afgelopen vrijdag op de hoogte bracht van een nieuwe applicatie die dezelfde dag bij Apple was ingediend, zit nog steeds op goedkeuring te wachten.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 12 januari 2010, 20:21
Categorie Apps

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.