Veel zoekopdrachten rond iPhone en iPad in 2012

Google heeft de hun Zeitgeist gelanceerd: een jaaroverzicht van zoekopdrachten. Daarin duikt Apple reglematig op. Een overzicht.

Google Zeitgeist Elektronica-trendsDe iPhone en de iPad scoorden het afgelopen jaar niet alleen goed in de winkel, ook op Google waren de Apple-producten populair. Dat valt op te maken uit de Google Zeitgeist: het jaaroverzicht van zoekopdrachten op Google. In de top 10 van meest ingevoerde zoekwoorden is Apple afwezig, maar in de lijst snelst stijgende zoekwoorden (zoektrends) staat ‘iPad 3’ op de zevende plaats. Daarmee is het het snelst stijgende zoekwoord rondom technologie. Wereldwijd deed de ‘iPad 3′ het iets beter, daar staat hij op de 4e plek in de top 10 van zoektrends.

Op veel meer plekken in de Zeitgeist kom je Apple tegen. Zo staat in de Nederlandse lijst van ‘snelst stijgende zoekopdrachten voor afbeeldingen’ iPhone 5 op de 10e plek. Blijkbaar wilde veel mensen weten het toestel eruit zou komen te zien. De nieuwste iPhone moest het in dat lijstje helaas wel afleggen tegen onder meer ‘One Direction’ en ‘Bloemen’.

Internationaal is er ook een elektronicalijst van zoektrends. Die wordt aangevoerd door de iPad 3, gevolgd door de Samsung Galaxy S3 en de iPad mini. Opvallend is de iPhone 5 niet in de lijst staat. Dit komt waarschijnlijk omdat hier vorig jaar, in aanloop naar de aankondiging van de iPhone 4S, al heel vaak op gezocht is en er dus geen supergrote stijging is ten opzichte van 2011. Op de zevende plek komt Apple nog wel voor met de zoekterm ‘iPad 4′.

Google geeft ook een overzicht van welke vragen het meest werden gesteld en daarin duiken regelmatig Apple-diensten op. Bij de top 10 van Nederlandse vragen die met ‘hoe’ beginnen staat ‘Hoe werkt iCloud’ op de 6e plaats en ‘Hoe werkt FaceTime’ vind je op nummer 10. Ook veel diensten die niet van Apple zijn, staan in de lijstje, namelijk Twitter, Facebook, Whatsapp, Paypal, Whatsapp, Skype en Spotify.

Ook de lijst met ‘wat is’-vragen staat vol met technologische zoekopdrachten. Roaming voert de lijst aan, Google’s mobiele besturingssysteem Android staat op de tweede plek en ook Paypal, Facebook, wifi, 3G, Spotify en Twitter staan in de lijstje. Specifieke Apple-producten en -diensten staan niet in de ‘wat is’-top 10, maar ‘wat is iCloud’ was wel één van de snelst stijgende vragen op Google in 2012.

Er werd natuurlijk op nog veel meer dingen gezocht op Google. De crisis deed het goed met allerlei zoektermen die daarbij horen, maar ook actuele gebeurtenissen leiden tot zoekopdrachten; ‘Elfstedentocht’ en ‘Friso’ staan in de top 10 zoektrends. Het snelst stijgende zoekwoord in Nederland in 2012 was overigens ‘Stemwijzer’. Het meeste gezocht werd er op Facebook, Google zelf staat op plaats 7. Alle lijstjes bekijken? De complete Google Zeitgeist staat online.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 12 december 2012, 14:30
Categorie Apple
Onderwerpen google, ipad 3, zeitgeist

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.