Veel iPhone-ontwikkelaars op Android Dev Camp

Gisteren vond voor de eerste keer het Android Dev Camp in Amsterdam plaats. iPhone-ontwikkelaar Pieter Born doet verslag en kwam veel iPhone-collega's tegen.

android dev campGisteren vond voor de eerste keer in Amsterdam het Android Dev Camp plaats. Omdat het Mobile Dev Camp een mix van iPhone- en Android-ontwikkelaars trok leek het ons leuk om eens te kijken wie er tijdens zo’n Android Dev Camp zou komen opdagen. Pieter Born, als iPhone-ontwikkelaar bekend van de applicaties StreamItAll RADIO en binnenkort de Elfstedentocht-applicatie was zo aardig om verslag te doen.

Donderdag, 8 januari 2009 (23:00)

Zojuist is het Android Dev Camp Amsterdam 2009 afgerond. Android is het open platform voor ontwikkeling van software voor mobiele telefoons met een eigen ‘App Store’ en concurrent van de iPhone. T-Mobile en Google hadden flink uitgepakt en binnen drie weken dit uitverkochte event voor 200 ontwikkelaars georganiseerd. Voorafgaand aan het Dev Camp hield T-Mobile nog een press-event om de introductie in Nederland van de Android G1 (die ze samen met Google en HTC ontwikkelden) aan te kondigen voor Q1. Opvallend was het grote aantal iPhone ontwikkelaars met apps in de App Store in de zaal (o.a. MobiNews, 9292ov GPS) wat kan betekenen dat het Android-platform ook daar serieus wordt genomen.

Google Nederland wees erop dat ze veel verwacht van Android, omdat er in veel landen meer mobiele telefoons dan computers zijn. T-Mobile heeft ook hoge verwachtingen van de aantallen toestellen die ze in Nederland gaat afzetten en verwacht ook een grote diversiteit aan modellen. Door de introductie van de iPhone in Nederland zijn er op voorbereid dat ook de Androiders 7 keer meer data gebruiken dan andere mobiele internetters .

Android Dev CAMPDe sprekers legden vaak het vergelijk met de iPhone. Zo twijfelt Christine Karman van Twitli aan de grote diversiteit aan toestellen die op de markt komt. Alexander Muse van ShopSavvy wijst erop dat de G1 de eerste maanden meer verkocht dan de iPhone in de VS, ondanks dat T-Mobile in de VS veel kleiner is dan AT&T (die in de VS de iPhone partner is). De G1 wordt in de VS al de Walmart-phone genoemd omdat hij veel verkocht aan inkomens beneden $50k terwijl de iPhone meer kopers heeft in het >$75K segment. Eric Wijngaard, die een prijs van $100.000 won met zijn PicSay keek eerst naar de iPhone, maar koos toch voor het meer open Android.

Later op de avond werden er door diverse partijen (Hyves, Huizenzoeker, MobyPicture, ING) nog allerlei API’s gepresenteerd, waar de aanwezige ontwikkelaars hun Android apps tegenaan kunnen programmeren. De meeste staan overigens ook gewoon open voor iPhone-ontwikkelaars. Wie eind deze maand de beste Android-app in de challenge inlevert maakt kans op mooie prijzen en mag meeliften met de introductie van de G1 in Nederland.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 9 januari 2009, 10:57
Categorie Apps
Onderwerpen android, app store, ios dev camp, ontwikkelaars

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.