Geruchten over quad core-processor en iPhone firmware 3.0

ZDNet en MacRumors hebben geruchten opgevangen over een quad core-processor voor de iPhone en de daarvoor benodigde iPhone firmware 3.0.

iphone quadcoreJason O’Grady van ZDNet heeft een gerucht opgepikt op Macworld. Apple schijnt te werken aan een iPhone met een quad core-chip. Toevallig gaat Imagination Technologies vandaag op de CES hun eerste multi-core PowerVR SGX543 aankondigen. Die zou geschikt kunnen zijn voor de iPhone, maar alleen als Apple een nieuwe firmware-versie uitbrengt. Het versienummer daarvan hebben de geruchtenmakers ook al bedacht: firmware 3.0.

Macrumors heeft ook geruchten gehoord dat iPhone 3.0 voorzien is van multi-core-ondersteuning. Maar in plaats van de Imagination-technologie is de ARM Cortex A9 multi-core processor volgens deze website een betere kandidaat. Al was het alleen maar omdat Apple op dit moment ook al ARM-gebaseerde chips gebruikt. Imagination Technologies is echter een net zo goede kanshebber omdat Apple in dit bedrijf geïnvesteerd heeft.

Een multi-core processor kan er volgens ZDNet voor zorgen dat de iPhone (of de iPod touch) qua prestaties elk ander mobiel gamesplatform voorbij streeft. De prestaties van de huidige iPhone zijn te vergelijken met die van de Sony PSP.

Meer info: ZDNet en MacRumors

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 9 januari 2009, 8:00
Categorieën Geruchten, iDevices
Onderwerpen geruchten, processor

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.