01-pen van InstruMMents voor slimme metingen.

Meten is weten met de slimme 01-pen van InstruMMents

Heb je vaak moeite met het opmeten van lengtes of formaten omdat je zit te knoeien met een rolmaat of meetlint, dan is de slimme 01-pen wellicht wat voor jou. Met deze pen kun je eenvoudig zaken opmeten, waarna je de meting afleest via de bijbehorende app.

01-pen van InstruMMents voor slimme metingen.
Ken je dat? Als je iets moet opmeten, dat het meetlint steeds verschuift of de rolmaat per ongeluk automatisch terugschiet? De 01-pen van de startup InstruMMents laat je op een digitale manier allerlei metingen doen met een simpele laser. Met een soort rolmechanisme meet je zo een afstand of de lengte van een voorwerp, zonder dat je onhandige linialen, meetlinten of rolmaatjes nodig hebt.

01-pen meet lengtes door te rollen

De slimme 01-pen werkt als volgt. Het uiteinde is voorzien van een soort wieltje die je over een oppervlak moet laten rollen. De kleine laser aan het uiteinde van de pen, ziet vervolgens dat je langs een voorwerp rolt. De afstand wordt daardoor doorgegeven via gekoppelde iOS-app, waardoor het wel nodig is om een iPhone bij de hand te houden om de lengte af te lezen. Om de pen te kunnen gebruiken, moet je hem dus wel tegen ondergrond houden om te kunnen rollen.

De app ondersteunt allerlei eenheden en je kunt afstanden ook meteen omzetten. Je kunt bovendien ook op schaal meten, wat bijvoorbeeld handig is bij een bouwtekening. Zodra je de schaal weet waarin de tekening gemaakt is, stel je dit in in de app waarna je de pen kunt gebruiken om de daadwerkelijke afstanden op te meten. De app slaat bovendien al je gemeten afstanden op, zodat je ze later nog terug kunt vinden. Wil je een meting opschrijven, dan doe je dat met het andere uiteinde. Je kunt ook een model kiezen die is uitgevoerd met een pencil- of stylus-uiteinde. De batterij in de pen is niet oplaadbaar, maar gaat wel tot zes maanden mee.

Bijbehorende app bij de slimme 01-pen.

De 01-pen van InstruMMents is momenteel een project op Indiegogo en heeft al bijna het streefbedrag van $100.000 bereikt. Je kunt de pen echter nog steeds aanschaffen voor hoge prijs van $149, zo’n $30 goedkoper dan de normale prijs. De pen wordt in december 2016 uitgeleverd en wordt wereldwijd verzonden. Je krijgt voor dat geld ook nog de bijbehorende sleeve om de pen netjes in op te bergen. En als je er echt een persoonlijk tintje aan wil geven, dan kun je je eigen naam erin laten graveren. Meer over de pen op de website van InstruMMents.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 2 november 2016, 19:30
Categorie Accessoires
Onderwerpen indiegogo, klussen

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.