Apple TV 4 achterkant aansluitingen

Remote-app voor iOS nu geschikt voor Apple TV 4

De Remote-app voor de iPhone werkt nu met de nieuwe Apple TV 4. Dat maakt het makkelijker om teksten en wachtwoorden in te voeren.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Update oktober 2020: De Apple TV Remote-app is verdwenen uit de App Store. Je vindt nu de Apple TV-functies in het Bedieningspaneel.

Apple TV 4 achterkant aansluitingen

Eindelijk is het mogelijk om de Remote-app te gebruiken met de 4e generatie Apple TV. In de vanavond verschenen update tvOS 9.1 is ondersteuning toegevoegd voor de iOS-app. Apple heeft hiervoor overigens geen update van de Remote-app uitgebracht.


Dat je nu de Apple TV 4 kunt bedienen vanuit de Remote-app is een grote verbetering. Het stelt je namelijk in staat om veel gemakkelijker teksten in te voeren via het iPhone- of iPad-scherm. Dat bespaart je de moeite om letters op de omslachtige manier één voor één via het schermtoetsenbord van de Apple TV in te voeren. Natuurlijk heeft het ook nog een ander voordeel: als je de standaard meegeleverde afstandsbediening kwijt bent geraakt kun je nog steeds de Apple TV 4 bedienen. En om met nog een laatste pluspunt te besluiten: meerdere mensen in huis kunnen nu de Apple TV bedienen vanaf hun eigen toestel, zonder dat er ruzie over de remote ontstaat.

Om de Remote-app met de Apple TV 4 te koppelen, moet je aan twee voorwaarden voldoen:

  • Beide apparaten moeten op hetzelfde Wi-Fi-netwerk zijn aangemeld.
  • Beide apparaten moeten Thuisdeling ingeschakeld hebben, waarbij je bent ingelogd via hetzelfde account.

Apple stelde bij tvOS 9.1 geen releasenotes beschikbaar. Daardoor is het wat lastiger om te achterhalen wat er nieuw is in deze update. In ieder geval heeft Apple géén ondersteuning voor Bluetooth-toetsenbordjes toegevoegd, wat een nuttige aanvulling zou zijn geweest. Ook heeft Apple in deze update niet de Podcasts-app toegevoegd. Er was wel een nieuwe functie voor gebruikers van Apple Music, namelijk bediening via Siri op de Apple TV. Maar dat werkt uiteraard alleen in talen die al geschikt zijn voor Apple TV-bediening met Siri.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Apple TV

De Apple TV is Apple's kleine kastje voor aan je televisie, waarmee je video's kan kijken, gebruik kan maken van streamingdiensten als Netflix en Videoland, games kan spelen en foto's en video vanaf je iPhone, iPad en Mac kan afspelen op je televisie met AirPlay. De Apple TV is een woninghub voor HomeKit en wordt geleverd me de Siri Remote. Haal meer uit je Apple TV met deze mogelijkheden. Met handige tips en meer om de functies van je Apple TV te ontdekken. Het nieuwste model is de Apple TV 4K uit 2021. Voor de beste prijzen lees je ons artikel over een Apple TV kopen.

Apple TV
23 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.