Apple TV 4 achterkant aansluitingen

Remote-app voor iOS nu geschikt voor Apple TV 4

De Remote-app voor de iPhone werkt nu met de nieuwe Apple TV 4. Dat maakt het makkelijker om teksten en wachtwoorden in te voeren.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

Apple TV 4 achterkant aansluitingen

Eindelijk is het mogelijk om de Remote-app te gebruiken met de 4e generatie Apple TV. In de vanavond verschenen update tvOS 9.1 is ondersteuning toegevoegd voor de iOS-app. Apple heeft hiervoor overigens geen update van de Remote-app uitgebracht.

Dat je nu de Apple TV 4 kunt bedienen vanuit de Remote-app is een grote verbetering. Het stelt je namelijk in staat om veel gemakkelijker teksten in te voeren via het iPhone- of iPad-scherm. Dat bespaart je de moeite om letters op de omslachtige manier één voor één via het schermtoetsenbord van de Apple TV in te voeren. Natuurlijk heeft het ook nog een ander voordeel: als je de standaard meegeleverde afstandsbediening kwijt bent geraakt kun je nog steeds de Apple TV 4 bedienen. En om met nog een laatste pluspunt te besluiten: meerdere mensen in huis kunnen nu de Apple TV bedienen vanaf hun eigen toestel, zonder dat er ruzie over de remote ontstaat.

Om de Remote-app met de Apple TV 4 te koppelen, moet je aan twee voorwaarden voldoen:

  • Beide apparaten moeten op hetzelfde Wi-Fi-netwerk zijn aangemeld.
  • Beide apparaten moeten Thuisdeling ingeschakeld hebben, waarbij je bent ingelogd via hetzelfde account.

Apple stelde bij tvOS 9.1 geen releasenotes beschikbaar. Daardoor is het wat lastiger om te achterhalen wat er nieuw is in deze update. In ieder geval heeft Apple géén ondersteuning voor Bluetooth-toetsenbordjes toegevoegd, wat een nuttige aanvulling zou zijn geweest. Ook heeft Apple in deze update niet de Podcasts-app toegevoegd. Er was wel een nieuwe functie voor gebruikers van Apple Music, namelijk bediening via Siri op de Apple TV. Maar dat werkt uiteraard alleen in talen die al geschikt zijn voor Apple TV-bediening met Siri.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 8 december 2015, 21:28
Categorie Apps
Onderwerpen apple tv, remote, tvos

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.