Apple TV 5 (2019)

Apple brengt tvOS 12.2.1 met bugfixes uit voor de Apple TV

Apple heeft een nieuwe bugfixupdate uitgebracht voor de Apple TV. Het gaat om tvOS 12.2.1 die nu voor de twee nieuwste modellen beschikbaar is.

tvOS 12.2.1 beschikbaar

Door alle beta’s van de verschillende besturingssystemen gebeurt het niet vaak meer dat Apple onverwachts een software-update uitbrengt. Toch is dat nu wel het geval, want tvOS 12.2.1 is nu voor iedereen te downloaden. Apple had nog niet eerder een beta uitgebracht voor deze versie.


tvOS 12.2.1 is beschikbaar voor iedereen met een Apple TV HD (voorheen Apple TV 4) en Apple TV 4K. De update volgt nadat eerder al tvOS 12.2 te downloaden was. Gezien het versienummer gaat het om een kleinere bugfixupdate, al is het nog onduidelijk welke bugs er precies verholpen zijn. Apple geeft voor tvOS-updates geen releasenotes vrij, waardoor het lastig is om te achterhalen wat er precies veranderd is.

tvOS 12.2.1 op Apple TV.

De vorige versie tvOS 12.2 bevatte ook al geen nieuwe functies. Toch kunnen we binnenkort rekenen op wél iets nieuws. Apple test momenteel nog de tvOS 12.3 beta en daarin zit de nieuwe TV-app verwerkt. De TV-app komt ook naar Nederland en België en biedt een aanbod van films uit de iTunes Store. Ook andere diensten kunnen hier content aanbieden, al is het voor Nederland en België nog niet bekend welke partijen meedoen. In de beta zijn in ieder geval wel al series te vinden die je doorsturen naar bijvoorbeeld Netflix en Amazon Prime. De TV-app komt ook nog naar de derde generatie Apple TV.

tvOS 12.2.1 downloaden
tvOS 12.2.1 is alleen beschikbaar op de Apple TV HD en Apple TV 4K. Weet je niet welke Apple TV je hebt? Check dan ons artikel met alle Apple TV-modellen. Daarin vind je precies hoe je de modellen kunt herkennen.

Je downloadt tvOS 12.2.1 als volgt:

  1. Ga op de Apple TV naar de Instellingen-app.
  2. Kies voor Systeem, helemaal onderaan.
  3. Selecteer Software-update en check of de nieuwe update geïnstalleerd kan worden.
  4. De update wordt gedownload en de Apple TV start opnieuw op als de installatie voltooid is.

Let op: houd de reacties on-topic, concreet en overzichtelijk voor anderen. Persoonlijke statusupdates of je download gestart/gelukt is, voegen niets toe aan de discussie. Ook kan het iets langer duren voordat de update zichtbaar is. Ook dit hoef je niet te melden. Deze reacties worden verwijderd.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 10 april 2019, 19:35
Categorie iDevices
Onderwerpen tvOS 12, tvOS-stable
Device Apple TV
Software tvOS 12
3 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.