Apple brengt tvOS 12.2.1 met bugfixes uit voor de Apple TV

Apple heeft een nieuwe bugfixupdate uitgebracht voor de Apple TV. Het gaat om tvOS 12.2.1 die nu voor de twee nieuwste modellen beschikbaar is.

tvOS 12.2.1 beschikbaar

Door alle beta’s van de verschillende besturingssystemen gebeurt het niet vaak meer dat Apple onverwachts een software-update uitbrengt. Toch is dat nu wel het geval, want tvOS 12.2.1 is nu voor iedereen te downloaden. Apple had nog niet eerder een beta uitgebracht voor deze versie.


tvOS 12.2.1 is beschikbaar voor iedereen met een Apple TV HD (voorheen Apple TV 4) en Apple TV 4K. De update volgt nadat eerder al tvOS 12.2 te downloaden was. Gezien het versienummer gaat het om een kleinere bugfixupdate, al is het nog onduidelijk welke bugs er precies verholpen zijn. Apple geeft voor tvOS-updates geen releasenotes vrij, waardoor het lastig is om te achterhalen wat er precies veranderd is.

tvOS 12.2.1 op Apple TV.

De vorige versie tvOS 12.2 bevatte ook al geen nieuwe functies. Toch kunnen we binnenkort rekenen op wél iets nieuws. Apple test momenteel nog de tvOS 12.3 beta en daarin zit de nieuwe TV-app verwerkt. De TV-app komt ook naar Nederland en België en biedt een aanbod van films uit de iTunes Store. Ook andere diensten kunnen hier content aanbieden, al is het voor Nederland en België nog niet bekend welke partijen meedoen. In de beta zijn in ieder geval wel al series te vinden die je doorsturen naar bijvoorbeeld Netflix en Amazon Prime. De TV-app komt ook nog naar de derde generatie Apple TV.

Bekijk ook

Apple TV-app: dit moet je weten over Apple's TV-app

De TV-app is een app waarmee je naar films en series kunt kijken. Je vindt er de Originals van Apple TV+ de eigen streaming videodienst van Apple. Daarnaast vind je er iTunes-films en content van andere diensten. Welke opties heeft de TV-app en wat kun je ermee?

tvOS 12.2.1 downloaden
tvOS 12.2.1 is alleen beschikbaar op de Apple TV HD en Apple TV 4K. Weet je niet welke Apple TV je hebt? Check dan ons artikel met alle Apple TV-modellen. Daarin vind je precies hoe je de modellen kunt herkennen.

Je downloadt tvOS 12.2.1 als volgt:

  1. Ga op de Apple TV naar de Instellingen-app.
  2. Kies voor Systeem, helemaal onderaan.
  3. Selecteer Software-update en check of de nieuwe update geïnstalleerd kan worden.
  4. De update wordt gedownload en de Apple TV start opnieuw op als de installatie voltooid is.

Bekijk ook

Apple TV updaten en apps bijwerken doe je zo

Om de Apple TV te updaten zijn er een aantal handelingen nodig. In deze tip leggen we uit hoe je niet alleen je Apple TV zelf, maar ook afzonderlijke apps kunt updaten om gebruik te maken van e nieuwste functies.

Let op: houd de reacties on-topic, concreet en overzichtelijk voor anderen. Persoonlijke statusupdates of je download gestart/gelukt is, voegen niets toe aan de discussie. Ook kan het iets langer duren voordat de update zichtbaar is. Ook dit hoef je niet te melden. Deze reacties worden verwijderd.

tvOS 12

tvOS 12 is de grote software-update voor de Apple TV, die in het najaar van 2018 verscheen. Het bevat ondersteuning voor Dolby Atmos en nieuwe screensavers. tvOS 12 is te installeren op een Apple TV HD of nieuwer.

tvOS 12

Reacties: 3 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.