Vierde beta van tvOS 11.1 voor Apple TV nu te downloaden

De vierde beta van tvOS 11.1 is nu beschikbaar, waardoor publieke betatesters en ontwikkelaars deze nieuwe versie voor de Apple TV verder kunnen testen. In dit artikel lopen we alle vernieuwingen en beta's langs.

Apple heeft zojuist tvOS 11.1 beta 4 beschikbaar gesteld voor ontwikkelaars en publieke betatesters. Het gaat om de eerste grote update voor tvOS 11 dat onlangs beschikbaar kwam. Lees hier alles over de tvOS 11.1 beta.


tvOS 11.1 publieke beta.

Over tvOS 11.1 beta voor ontwikkelaars en publieke testers

Dit najaar bracht Apple voor de vierde generatie Apple TV tvOS 11 uit. Binnenkort komt Apple alweer met de eerstvolgende versie, namelijk tvOS 11.1. Hopelijk bevat tvOS 11.1 wel wat vernieuwingen, anders begint het een saaie boel te worden op de Apple TV.

tvOS 11.1 beta 4

20 oktober 2017 – De vierde beta en publieke beta voor de Apple TV is verschenen. Deze is te installeren op de vierde generatie Apple TV en de nieuwste Apple TV 4K. Heb je nieuwe features of een nieuwe bug ontdekt, dan lezen we het graag in de reacties.

tvOS 11.1 beta 3 en publieke beta 3

16 oktober 2017 – De derde beta en publieke beta van tvOS 11.1 voor de Apple TV zijn verschenen op 16 oktober. Deze zijn te installeren op de vierde generatie Apple TV en de nieuwste Apple TV 4K. De volgende verbeteringen zijn erin aangetroffen:

  • Probleem met audiokwaliteit opgelost bij het streamen naar Bluetooth-koptelefoons met W1-chip.
  • Probleem met onjuist functionerende Ethernet-verbinding opgelost.
  • Verbeterde schermhelderheid voor HDR-films.
  • Tijdens een over-the-air update blijft het scherm niet langere leeg tussen stap 1 en 2.

tvOS 11.1 (publieke) beta 2

9 oktober 2017 – De tweede beta en publieke beta van tvOS 11.1 voor de Apple TV verschenen op 9 oktober. Ze zijn te installeren op de vierde generatie Apple TV en de nieuwste Apple TV 4K. Er zijn geen nieuwe functies aangetroffen.

tvOS 11.1 beta 1

27 september – Op 27 september verscheen de eerste beta van tvOS 11.1 en 28 september werd deze al opgevolgd door de eerste publieke beta. Beide zijn te installeren op de vierde generatie Apple TV en de gloednieuwe Apple TV 4K, die inmiddels in handen van consumenten is. Om te kunnen installeren heb je een speciale kabel nodig. Hoe het installeren van beta’s op de Apple TV werkt hebben we in een aparte tip besproken.

Bekijk ook

Publieke beta van tvOS installeren op je Apple TV doe je zo

Hoe kun je tvOS publieke beta installeren? In deze tip leggen we uit hoe je de publieke beta voor Apple TV en de beta voor ontwikkelaars kunt installeren.

Tijdlijn tvOS 11.1 beta voor ontwikkelaars

Hieronder vind je een tijdlijn van de tvOS 11.1 beta voor ontwikkelaars:

  • tvOS 11.1 publieke beta 4: 23 oktober 2017 (verschenen)
  • tvOS 11.1 beta 4: 23 oktober 2017 (verschenen)
  • tvOS 11.1 publieke beta 3: 16 oktober 2017 (verschenen)
  • tvOS 11.1 beta 3: 16 oktober 2017 (verschenen)
  • tvOS 11.1 publieke beta 2: 9 oktober 2017 (verschenen)
  • tvOS 11.1 beta 2: 9 oktober 2017 (verschenen)
  • tvOS 11.1 Publieke beta 1: 28 september 2017 (verschenen)
  • tvOS 11.1 beta 1 voor ontwikkelaars: 27 september 2017 (verschenen)
  • Definitieve versie tvOS 11.1: oktober 2017 (verwacht)

Over tvOS 11.1

In tvOS 11 voerde Apple een aantal verbeteringen door, al is de update niet zo groot als van tevoren gehoopt werd. Nieuw is dat je de donkere weergave op de Apple TV ook automatisch kunt instellen, zodat het menu overdag licht weergegeven wordt maar ‘s avonds overschakelt naar een donkere weergave. Ook nieuw is de beginschermsynchronisatie, waardoor het beginscherm op meerdere Apple TV’s altijd gelijk is als je met dezelfde accounts ingelogd bent. Ook kun je je AirPods automatisch met de Apple TV verbinden als je ze al gekoppeld hebt op je andere apparaten. Over nieuwe functies in tvOS 11.1 is nog weinig bekend. Vooralsnog lijkt het er niet op dat er nieuwe functies aan de Apple TV toegevoegd worden.

tvOS 11.1 beschikbaarheid

Voordat tvOS 11.1 voor iedereen beschikbaar komt, zijn eerst de ontwikkelaars aan zet. Zij kunnen de komende weken aan de slag met het testen van de nieuwe beta’s. Vervolgens kunnen ook publieke testers aan de slag met tvOS 11. De definitieve versie van tvOS 11.1 verschijnt ergens dit najaar, vermoedelijk in oktober.

Over het testen van beta’s
Bij het testen van beta’s kun je vaak tegen problemen aanlopen. Allereerst zijn meestal niet alle functies direct beschikbaar, maar worden deze gaandeweg de testperiode toegevoegd en uitgebreid. Ook kun je last hebben van vastlopers en kunnen sommige apps nog niet goed werken, omdat deze nog niet zijn aangepast zijn voor de nieuwe tvOS-versie. Hou hier dus rekening mee als je besluit een tvOS-update te gaan testen. Het wordt dan ook afgeraden om een beta op een toestel te installeren dat je dagelijks gebruikt, omdat er nog veel problemen in de beta kunnen zitten.

Dit artikel zal bij nieuwe beta’s steeds opnieuw worden gepubliceerd, waarbij we de nieuw toegevoegde functies bijwerken. Daarbij kunnen reacties ook strenger worden opgeschoond dan je van ons gewend bent, om te voorkomen dat je je steeds een weg moet banen door tientallen inmiddels verouderde reacties van een paar maanden geleden.

Apple TV

De Apple TV is Apple's kleine kastje voor aan je televisie, waarmee je video's kan kijken, gebruik kan maken van streamingdiensten als Netflix en Videoland, games kan spelen en foto's en video vanaf je iPhone, iPad en Mac kan afspelen op je televisie met AirPlay. De Apple TV is een woninghub voor HomeKit en wordt geleverd met de Siri Remote. Haal meer uit je Apple TV met deze mogelijkheden. Met handige tips en meer om de functies van je Apple TV te ontdekken. Het nieuwste model is de Apple TV 4K uit 2022. Voor de beste prijzen lees je ons artikel over een Apple TV kopen.

Apple TV

Reacties: 7 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.