TV-app in het Nederlands

Zo ziet de TV-app in het Nederlands eruit

De TV-app komt in mei ook naar Nederland en België. Wij geven je alvast een voorproefje van deze app, waarmee je allerlei films en series kunt kijken en waarmee je later dit jaar ook kunt genieten van Apple TV+.

TV-app in het Nederlands

Apple gaat in mei de TV-app uitbrengen op meerdere platformen, waaronder iOS en tvOS. De app bestaat sinds 2016 al op de Apple TV, iPhone en iPad, maar was beschikbaar in een beperkt aantal landen. Daar komt binnenkort verandering in. De TV-app is een centrale plek waar je video on demand (VOD), gekochte films en series uit de iTunes Store en meer kunt vinden. Met de komst van de TV-app naar Nederland en België voert Apple ook een nieuw design in met kanalen en toegang tot Apple TV+, de streaming videodienst. Niet al die functies zullen overigens in Nederland te vinden zijn.


De vernieuwde app heeft een ‘Voor jou’ onderdeel waar je aanbevolen titels te zien krijgt op basis van je kijkgedrag. Je krijgt ook algemene kijktips en er is een onderdeel ‘Nieuw en noemenswaardig’ om op de hoogte te blijven van de nieuwste films en series. Hoewel, series? We zagen in de app eigenlijk alleen films.

TV-app in het Nederlands

Bekijk je zo’n film, dan heb je de mogelijkheid om een trailer af te spelen of een film te kopen of te huren. Je ziet de waardering en voor welke kijkers de film geschikt is. Het lijkt allemaal erg op de Video’s-app en dat klopt ook want de TV-app vervangt de al bestaande Video’s-app in regio’s waar het wordt aangeboden. Dit gebeurt op het moment dat je de update installeert. Eerder gekochte of gesynchroniseerde video’s worden overgezet naar de TV-app.

TV-app in Nederland: films huren en kopen

De Apple TV Channels zullen niet in Nederland beschikbaar zijn, dus die vind je ook niet terug in de app. Amerikanen kunnen zich abonneren op kanalen zoals Epix, CBS All Access, Starz, Showtime, HBO, Comedy Central Now, Cinemax en Tastemade. Het idee is dat je het op een centrale plek kunt regelen en kunt afrekenen via je iTunes-account.

TV-app in het Nederlands

Daarnaast komt er later dit jaar de Apple TV+ dienst, waarmee je originele films en series van Apple zelf kunt bekijken. Maar zover is het nog niet, want zoals je ziet vind je momenteel nog alleen iTunes-content en zelf gesynchroniseerde films in de app.

De TV-app komt in mei beschikbaar in Nederland en België, dankzij de update naar iOS 12.3 en tvOS 12.3, die nu beide in beta zijn. Lees in onze artikelen over iOS 12.3 beta en tvOS 12.3 beta wat er nog meer nieuw is in deze testversies. De TV-app komt in het najaar van 2019 naar de Mac en daarnaast kun je apps voor smart tv’s en sommige mediaboxen verwachten.

Met dank aan @Basvanderploeg

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 27 maart 2019, 20:44
Categorie Apps
Onderwerp tv-app
10 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.