apple-iphone-vingerscanner

De toekomst van Touch ID: vingerscanner in het gehele display

Met een nieuw patent laat Apple zien hoe Touch ID in de toekomst verwerkt kan worden onder het gehele display. De homeknop kan hierdoor verdwijnen.

Een patent van Apple laat zien hoe Touch ID in de toekomst op een bredere manier kan worden toegepast. Op dit moment wordt Touch ID alleen verwerkt in de homeknop, maar met dit nieuwe patent zou daar binnenkort wel eens verandering in kunnen komen.

Touch ID onder het gehele display

Het patent beschrijft hoe Touch ID niet alleen in de homeknop kan worden verwerkt, maar onder het gehele display. Mocht Apple dit bij de toekomstige iPhones toepassen, dan is het nog maar de vraag of de homeknop blijft bestaan. Door dezelfde techniek van de Touch ID-homeknop toe te passen onder het display, is Touch ID straks niet meer beperkt tot de homeknop. Het gebruik van een Force Touch-homeknop met Touch ID is hierdoor ook een optie geworden.

touch-id-scherm

Dit nieuwe patent geeft opnieuw aan dat Apple er hard aan werkt om de homeknop aan te passen, of zelfs weg te laten. Apple lijkt het idee niet zelf te hebben bedacht. Als uitvinder wordt Dale R. Setlak vermeld, mede-oprichter van het bedrijf AuthenTec, dat Apple in 2012 voor $356 miljoen dollar overnam. Zij stonden bekend om hun techniek voor vingerafdruksensoren. Overigens had Apple ook al een ander patent dat een afzonderlijke Touch ID-knop overbodig maakt.

Patent: Touch ID

Wanneer de eerste iPhone met een Touch ID-scherm komt is niet bekend. Wellicht dat Apple hiermee wacht tot 2017 voor het 10-jarige jubileum van de iPhone. Volgens geruchten krijgt de iPhone dat jaar een compleet nieuw design.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 29 juli 2016, 11:05
Categorie iOS
Onderwerpen patent, touch id

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.