Apple neemt AuthenTec over, fabrikant van vingerafdrukscanners

Apple wil beveiligingsfirma AuthenTec overnemen, fabrikant van vingerafdrukscanners. AuthenTec haalde net een grote order van Samsung binnen. Voor Apple levert het kennis op over NFC en zakelijke beveiliging.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

authentec apple overnameApple heeft overeenstemming bereikt over de overname van AuthenTec, een beveiligingsbedrijf dat onder andere vingerafdruksensoren maakt. Het in Florida gevestigde bedrijf kondigde eerder deze maand nog aan dat ze QuickSec VPN-producten gaan leveren voor smartphones en tablets van Samsung. Daarmee kun je beveiligd communiceren, via een VPN-client gebaseerd op Internet Protocol Security. AuthenTec heeft al meer dan 100 miljoen vingerafdruksensoren geleverd aan klanten als Alcatel-Lucent, Cisco, Fujitsu en HP.

Ook Lenovo, LG, Motorola, Nokia, Orange, Samsung en Texas Instruments staan op de klantenlijst. Zo’n 20 miljoen daarvan worden gebruikt in mobiele telefoons. Apple betaalde naar verluidt 356 miljoen dollar voor de overname van AuthenTec en zou het willen gebruiken voor zakelijke toepassingen van de iPhone en iPad. De vingerprintsensoren van AuthenTec kunnen ook in computers worden gebruikt, zoals laptops. Daarnaast maakt het bedrijf hard- en software die in combinatie met de vingerafdruksensoren worden gebruikt. Een NFC-gebaseerde portemonnee zit ook in het assortiment, iets wat Apple zou kunnen gebruiken voor een betaalfunctie op een toekomstige iPhone. AuthenTec’s bestuur gaf unaniem toestemming voor de overname, amar er moet nog wel goedkeuring worden gegeven door de resterende aandeelhouders. Apple heeft zelf nog niets gecommuniceerd over de overname.

Meer info: AuthenTec-document (PDF, 139 pagina’s)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 15 oktober 2012, 13:40
Categorie Apple
Onderwerpen apple, overname

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.