‘Toekomstige versie van de HomePod werkt met Face ID’

Eind dit jaar komt Apple met de HomePod, maar een toekomstige versie van deze slimme speaker zou nog veel slimmer kunnen worden. Dankzij camera's kan een nieuwe versie gebruikers herkennen zoals Face ID.

Apple’s HomePod, die vanaf dit najaar in de eerste landen beschikbaar moet zijn, kan dankzij Siri je stem herkennen en aan de hand daarvan opdrachten uitvoeren. De producent van Apple’s HomePod denkt echter dat er in de toekomst nog meer mogelijk is. Naast stemherkenning kan een toekomstige versie ook gezichtsherkenning krijgen, zo bericht Nikkei.

‘Toekomstige HomePod met gezichtsherkenning’

Inventic Appliances is de enige producent van Apple’s aanstaande HomePod en maakt voor Apple ook al de AirPods. Na de laatste kwartaalcijfers verklapt de president van Inventic Appliances David Ho dat er een trend te zien is dat de makers van slimme speakers niet alleen met stemherkenning komen, maar ook werken aan functies als gezichtsherkenning. Het product zou volgens de fabrikant daardoor makkelijker te gebruiken zijn. In zijn opmerking noemde hij de HomePod niet bij naam, maar analisten denken dat hij refereert naar een toekomstige versie van de HomePod.

HomePod Siri vragen stellen

Het is niet de eerste keer dat er gesproken wordt over een slimme speaker van Apple met gezichtsherkenning. Ruim een jaar voordat Apple de HomePod uit de doeken deed, beweerden bronnen al dat Apple’s slimme speaker camera’s voor gezichtsherkenning krijgt. Mogelijk zou dit dus een functies zijn die op de lange termijn toegevoegd gaat worden en dat Apple met de eerste generatie HomePod alleen wil focussen op de basis en stemherkenning. Volgens analisten zou een HomePod met 3D-camera’s in 2019 kunnen verschijnen. Dit zou dus zo’n twee jaar na de eerste generatie HomePod zijn.

Bekijk ook

'Apple's Siri-speaker krijgt camera met gezichtsherkenning'

De mogelijk aanstaande slimme speaker van Apple zou voorzien kunnen worden van een camera met gezichtsherkenning. Hierdoor kan de speaker zien wie er in de kamer is en aan de hand daarvan de juiste instellingen inschakelen.

Met 3D-camera’s en gezichtsherkenning op de HomePod kan de speaker zien wie hij voor zich heeft, zodat bijvoorbeeld bepaalde instellingen klaargezet kunnen worden. Ook kan een HomePod bijvoorbeeld automatisch de juiste afspeellijst in Apple Music klaarzetten, aan de hand van de gebruiker die hij herkent. De iPhone X is Apple’s eerste toestel waarin 3D-camera’s verwerkt zijn die de gebruiker kan herkennen, dus het is niet ondenkbaar dat deze techniek de overstap maakt naar de HomePod. Gebruikers zijn over het algemeen positief over Face ID en ook in onze iPhone X review kun je lezen dat wij tevreden zijn over de werking van gezichtsherkenning.

Bekijk ook

iPhone X review: hoe goed werkt Face ID en is de hoge prijs terecht?

In onze iPhone X review lees je uitgebreid onze ervaringen met Apple's nieuwste toptoestel. Werkt Face ID goed genoeg en is de X zijn prjis waard?

HomePod

Alle belangrijke artikelen over de Apple HomePod onder handbereik. Apple heeft momenteel twee modellen in het assortiment: de kleinere HomePod mini en de grotere HomePod (2e generatie, 2023). De beste tips, gidsen en wat je moet weten over deze slimme speaker, bedoeld voor het luisteren van muziek, het geven van spraakopdrachten met Siri en het bedienen van je smart home. De HomePod fungeert ook als woninghub voor HomeKit en is geschikt als Thread Border Router.

HomePod

Reacties: 9 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.