HomePod Siri vragen stellen

‘Toekomstige versie van de HomePod werkt met Face ID’

Eind dit jaar komt Apple met de HomePod, maar een toekomstige versie van deze slimme speaker zou nog veel slimmer kunnen worden. Dankzij camera's kan een nieuwe versie gebruikers herkennen zoals Face ID.

Apple’s HomePod, die vanaf dit najaar in de eerste landen beschikbaar moet zijn, kan dankzij Siri je stem herkennen en aan de hand daarvan opdrachten uitvoeren. De producent van Apple’s HomePod denkt echter dat er in de toekomst nog meer mogelijk is. Naast stemherkenning kan een toekomstige versie ook gezichtsherkenning krijgen, zo bericht Nikkei.

‘Toekomstige HomePod met gezichtsherkenning’

Inventic Appliances is de enige producent van Apple’s aanstaande HomePod en maakt voor Apple ook al de AirPods. Na de laatste kwartaalcijfers verklapt de president van Inventic Appliances David Ho dat er een trend te zien is dat de makers van slimme speakers niet alleen met stemherkenning komen, maar ook werken aan functies als gezichtsherkenning. Het product zou volgens de fabrikant daardoor makkelijker te gebruiken zijn. In zijn opmerking noemde hij de HomePod niet bij naam, maar analisten denken dat hij refereert naar een toekomstige versie van de HomePod.

HomePod Siri vragen stellen

Het is niet de eerste keer dat er gesproken wordt over een slimme speaker van Apple met gezichtsherkenning. Ruim een jaar voordat Apple de HomePod uit de doeken deed, beweerden bronnen al dat Apple’s slimme speaker camera’s voor gezichtsherkenning krijgt. Mogelijk zou dit dus een functies zijn die op de lange termijn toegevoegd gaat worden en dat Apple met de eerste generatie HomePod alleen wil focussen op de basis en stemherkenning. Volgens analisten zou een HomePod met 3D-camera’s in 2019 kunnen verschijnen. Dit zou dus zo’n twee jaar na de eerste generatie HomePod zijn.

Met 3D-camera’s en gezichtsherkenning op de HomePod kan de speaker zien wie hij voor zich heeft, zodat bijvoorbeeld bepaalde instellingen klaargezet kunnen worden. Ook kan een HomePod bijvoorbeeld automatisch de juiste afspeellijst in Apple Music klaarzetten, aan de hand van de gebruiker die hij herkent. De iPhone X is Apple’s eerste toestel waarin 3D-camera’s verwerkt zijn die de gebruiker kan herkennen, dus het is niet ondenkbaar dat deze techniek de overstap maakt naar de HomePod. Gebruikers zijn over het algemeen positief over Face ID en ook in onze iPhone X review kun je lezen dat wij tevreden zijn over de werking van gezichtsherkenning.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 13 november 2017, 16:03
Categorieën Geruchten, iDevices
Onderwerp homepod
Device HomePod

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.