Today at Apple San Francisco

Today at Apple: eerste foto’s van de nieuwe sessies

Today at Apple is van start gegaan en op de eerste foto's is te zien welke artiesten, kunstenaars en experts langskwamen om een workshop te geven.

Dit weekend gingen de eerste sessies van Today at Apple van start. Overal ter wereld kun je in 495 Apple Stores terecht om sessies te volgen over fotograferen, programmeren, muziek maken en andere creatieve onderwerpen. De foto’s van Apple Stores wereldwijd laten zien dat er behoorlijk wat volk op af kwam. Vooral in de wat grotere steden had Apple alles uit de kast getrokken, met optredens van artiesten en kunstenaars.


Today at Apple San Francisco

Today at Apple: foto’s van de eerste sessies

Tegelijk met de nieuwe sessies werden ook de meeste Apple Stores iets aangepast, zodat er ruimte is voor de workshops. Veel winkels krijgen een mobiel display waarop deelnemers aan de sessie kunnen meekijken. Echt grote veranderingen hoef je niet te verwachten; soms gaat het om niet meer dan het aanpassen van de accessoirerekken. Het afgelopen weekend werden er dagelijks 4.000 sessies georganiseerd, al kon je in Amsterdam

In de grotere Apple Stores is de meeste ruimte om optredens te verzorgen, zoals hierboven in Apple Union Square (San Francisco). Leon Bridges verzorgde daar een akoestisch optreden met Brittni Jessie.

Today at Apple Union Square Todd Selby

Mensen die beter wilden leren tekenen met hun iPad Pro en Apple Pencil konden terecht bij een sessie met illustrator Todd Selby.

Today at Apple Union Square met Charlie Puth

Ook in San Francisco: een optreden van songwriter en producer Charlie Puth.

Today at Apple Regent Street met Dua Lipa

Dichter bij huis kon je terecht in Londen, waar de zangeres Dua Lipa een optreden verzorgde. Bezoekers stonden rijendik tot op de trap, om nummers van het volgende album te beluisteren.

Today at Apple Regent Street met illustrator mcbess

Liever leren tekenen? Ook dat kon in Londen, waar de Franse illustrator Mcbess langs kwam om een sessie over portretten te geven. Bezoekers konden in dezelfde zwart-witstijl van de illustrator hun eigen kunstwerkjes maken – op een iPad natuurlijk. Het ging hier om een Live Art-sessie, waarvan er ook meerdere wereldwijd worden gegeven met steeds wisselende kunstenaars.

Today at Apple Regent Street met fotograaf Shingi Rice

Het leuke is dat je met de Today at Apple-sessies ook de deur uit gaat. In Londen liepen de deelnemers drie kilometer om modeportretten te maken, samen met fotografe Shingi Rice. Gelukkig hadden ze 90 minuten de tijd om die afstand te overbruggen, dus er kon onderweg genoeg geklikt worden. Ook op andere plekken kun je meedoen met zo’n 90 minuten durende Photo Walk, waaronder in Amsterdam en Den Haag.

Wil je meedoen met zo’n fotowandeling, dan kun je op 25 mei terecht in Den Haag (Architectuurcomposities), op 27 mei opnieuw in Den Haag (Spelen met licht en schaduw) en op 3 juni in Haarlem en Den Haag (Een verhaal vertellen met foto’s). Docenten kunnen komende dinsdag ontdekken hoe ze Garageband in hun lessen kunnen verwerken.

Alle info vind je op deze pagina, waar je ook een plekje kunt reserveren. Meer foto’s van de afgelopen dagen je op de website van Apple.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt
22 mei 2017 om 14:43
Onderwerp
Categorie
Apple
0 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.