KNIPPR voor iPhone met journaal.

KNIPPR voor iOS met moderner design, zoekfunctie en picture-in-picture

De iOS-app van KNIPPR is vernieuwd, waardoor hij qua design weer in één lijn ligt met de Apple TV-app. Zo kun je nu vooruit en terugspoelen, zoeken naar je favoriete programma's en is er picture-in-picture.

KNIPPR voor iPhone met journaal.
De tv-dienst KNIPPR heeft een vernieuwde app voor zowel de iPhone als iPad uitgebracht. De KNIPPR-app (link) voor iOS staat daarmee op gelijke hoogte met de Apple TV-app, zowel qua design als qua functies. Zo kun je nu in de iOS-app vooruitspoelen en ziet de app er een stuk overzichtelijker en moderner uit. Ook ondersteunt de app nu picture-in-picture en is er een zoekfunctie.

Nieuwe KNIPPR voor iOS

De nieuwe KNIPPR-app voor de iPhone en iPad was broodnodig. Hoewel je in de vorige versie wel prima naar tv-uitzendingen kon kijken, was het niet bepaald een mooie app. De app had bijvoorbeeld een hele lelijke tv-gids die behoorlijk onoverzichtelijk was. Hoewel je daar wel van meerdere zenders tegelijk kon zien wat er op tv was, biedt de nieuwe tv-gids veel meer overzicht en rust. Het is daar veel prettiger om te zien wat er uitgezonden wordt en wat er komen gaat, ook al moet je dit nu wel per zender bekijken. Op de iPad zie je door het grotere scherm maximaal drie zenders naast elkaar in de tv-gids, terwijl dit op de iPhone maximaal één zender tegelijk is.

KNIPPR met oude en nieuwe tvgids.

Tijdens het tv-kijken kun je in de nieuwe app eenvoudig het beeld naar je telvisie doorsturen via je Chromecast. AirPlay wordt niet ondersteund, maar dat is dankzij de aparte Apple TV-app voor de vierde generatie Apple TV ook niet nodig. Dat betekent echter wel dat mensen met een oudere Apple TV achter het net vissen. Een functie uit de Apple TV-app die nu ook in de iOS-versie zit, is de mogelijkheid om vooruit en terug te spoelen. Als je een tv-programma gepauzeerd hebt, betekent dit dat je hem tijdens bijvoorbeeld een reclameblok weer vooruit kunt spoelen. De mogelijkheden hiervan verschillen echter per zender en programma. Daarnaast kun je je favoriete tv-programma ook opzoeken via de nieuwe zoekfunctie, net als op de Apple TV.

KNIPPR voor iPhone met zenders.

Picture-in-picture in KNIPPR

Tijdens het kijken ondersteunt KNIPPR ook picture-in-picture. Helaas is dit niet het standaard picture-in-picture op de iPad, waardoor je een video niet ten allen tijde kunt laten afspelen in de onderhoek. Picture-in-picture werkt alleen binnen de KNIPPR-app en dus niet in combinatie met andere apps of vanaf het beginscherm. Op de iPhone kun je ook gebruikmaken van picture-in-picture. De werking is identiek met picture-in-picture in de YouTube-app, waardoor je een video alleen rechtsonder in beeld kunt plaatsen.

KNIPPR voor iPad met Picture-in-picture.

KNIPPR werkt daarnaast ook in combinatie met Ouderlijk toezicht. Als je in de instellingen van je KNIPPR-account een bepaalde leeftijdskwalificatie ingesteld hebt, dan geldt dit ook voor het kijken via de KNIPPR-app. Met een viercijferige pincode kun je inhoud die boven de leeftijdskwalificatie ligt, alsnog afspelen. Tot slot kun je in de app ook aangeven of deze direct moet beginnen met afspelen zodra je hem opent, of dat dit pas gebeurt nadat je zelf een zender of programma geselecteerd hebt.

De vernieuwde KNIPPR-app voor iPhone en iPad is nu te downloaden. Om KNIPPR te kunnen gebruiken, heb je wel een actief abonnement nodig. Dit is beschikbaar vanaf €9,99 per maand.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 22 mei 2017, 11:48
Categorie Apps
Onderwerpen televisie, televisie kijken

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.