Tim Cook suggereert Facebook-integratie in iOS 6

Apple CEO Tim Cook suggereerde in een interview dat er betere Facebook-integratie komt, in navolging van de huidige Twitter-integratie in iOS. Met "stay tuned" gaf Cook aan dat we meer kunnen verwachten.

Facebook iOSApple CEO Tim Cook werd gisternacht geïnterviewd op de D10-conferentie in Californië, waar hij het over veel verschillende aspecten van Apple had. Apple’s relatie met Facebook kwam ook ter sprake, aangezien alleen Twitter is geïntegreerd in iOS 5. Daar komt wellicht verandering in: toen Cook werd gevraagd waarom Facebook niet in iOS zit verwerkt, zei hij dat we “moeten afwachten”.


Cook opperde letterlijk de woorden “stay tuned” meermaals, om aan te geven dat we later meer over Apple en Facebook te weten zullen komen. Of het hierbij gaat om Facebook-integratie in iOS 6 is niet duidelijk, maar lijkt wel het meest voor de hand liggende. Cook zei het volgende over Facebook op iOS:

Wij willen klanten een simpele en elegante manier bieden om te doen wat ze willen. Facebook heeft honderden miljoenen klanten. Daarom willen we iedereen met een iPhone of iPad de beste ervaring met Facebook op deze platformen bieden. Stay tuned.

Volgens Cook moet Apple zich op sociale media richten. Dit doen ze door Twitter in iOS te integreren, iets dat deze zomer ook in OS X Mountain Lion het geval zal zijn. Daarnaast zijn Game Center en iMessage volgens Cook ook sociale platformen.

Tim Cook had het tijdens zijn interview niet alleen over Facebook. Een overzicht van al het nieuws dat uit het interview kwam vind je hier.

Reacties: 11 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.