Apple wil nieuwe producten beter geheim houden

Apple CEO Tim Cook liet in een interview op de D10 conferentie weten dat hij producten beter geheim wil houden, voordat ze op de markt verschijnen.
Bastiaan Vroegop - · Laatst bijgewerkt:

D10 Tim CookApple staat er om bekend pas iets over producten te vertellen vlak voordat ze op de markt verschijnen. Dit houdt de geruchtenmolen niet tegen: ver voor er een nieuwe iPhone wordt aangekondigd, verschijnen er al geruchten en gelekte onderdelen op verschillende Apple-blogs. Hier wil Tim Cook graag een einde aan maken, zo liet hij weten tijdens een interview op de D10-conferentie in Californië.

Hoewel Apple zich meer gaat bezighouden met het geheimhouden van nieuwe iPhones, wil Cook het bedrijf wel transparanter maken. Hij zei het volgende:

We gaan volledig inzetten op de geheimhouding van producten. Ik meen het. Maar we willen op andere aspecten wel het meest transparante bedrijf ter wereld worden.

Het is interessant om te horen hoeveel bezwaar Apple heeft op de rondvliegende geruchten, gezien critici er vaak op wijzen dat de geruchten over Apple-producten gratis reclame zijn.

De timing van Cook’s uitspraak is opmerkelijk: gisteren verschenen er nog verschillende foto’s van de mogelijke achterkant van de nieuwe iPhone. Twee verschillende reparatiesites hadden deze onderdelen nu alvast in handen gekregen. Verschillende sites wijzen er daarnaast al een tijd op dat de volgende iPhone een scherm van ongeveer 4-inch zal krijgen.

Tim Cook had tijdens zijn interview meer te vertellen. Zo had hij het onder andere over de ontwikkeling van nieuwe Siri-functies aan waar de ‘S’ in iPhone 4S voor staat.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 30 mei 2012, 11:25
Categorie Apple
Onderwerpen geruchten, tim cook

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.