Tidal featured

Tidal: muziekdienst voor audiofielen nu ook in Nederland

De muziekdienst Tidal is nu ook in Nederland en België te gebruiken. Met Tidal luister je naar lossless muziek op je iDevice en andere apparaten.

Tidal screenshot iOSDe vorig jaar geïntroduceerde muziekdienst Tidal is vanaf vandaag ook in Nederland en België te gebruiken. Daarmee is er een nieuw alternatief beschikbaar voor diensten zoals Spotify, Deezer en Rdio. Tidal wil graag de muziekdienst bij uitstek worden voor audiofielen: voor 20 euro per maand krijg je toegang tot muziek van hoge kwaliteit.

Tidal heeft een bibliotheek met 25 miljoen nummers, waar je met een abonnement onbeperkt naar kunt luisteren. Alle muziek wordt op iOS in ALAC-formaat (Apple Lossless) aangeboden en met een bitrate van 1411Kbps gestreamd. Op andere platformen gebruikt Tidal FLAC-bestanden. Spotify streamt met een bitrate tot 320Kbps.

Door de hogere geluidskwaliteit moet veel muziek beter klinken, maar hierdoor heeft Tidal ook een groter effect op je databundel dan bijvoorbeeld Spotify. Er worden immers grotere muziekbestanden naar je iPhone gestreamd.

Concurrent Deezer biedt op het moment in de Verenigde Staten ook Deezer Elite aan. Dit abonnement geeft je toegang tot muziek van een hogere kwaliteit, maar werkt alleen in combinatie met Sonos-luidsprekers. Tidal loopt met de komst naar Nederland en België daarom op deze concurrent voor. Bovendien werkt de geluidskwaliteit van Tidal gewoon op je iPhone.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 22 januari 2015, 12:00
Categorieën Apps, Diensten
Onderwerpen muziek, spotify, tidal

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.