Apple Watch NU.nl featured vierkant

Dit is de Apple Watch-app van NU.nl [Video]

In gedetailleerde animaties en video is te zien hoe de Apple Watch-app van NU.nl er waarschijnlijk uit gaat zien. Met de Nu.nl app voor Apple Watch lees je nieuws vanaf je pols.

Apple Watch NU.nl featured vierkantDe Apple Watch is nog niet verkrijgbaar, maar ontwikkelaars zijn wel al druk bezig met hun eigen horloge-apps. Zo ook het productteam verantwoordelijk voor de NU.nl-app. iCulture heeft vroege beelden ontvangen van de NU.nl Apple Watch-app, die nu alvast een idee geven hoe we straks op de Apple Watch nieuws gaan lezen.

NU.nl heeft op het moment twee varianten van de Apple Watch-app: een met een zwart ontwerp en een tweede met een wit ontwerp. De witte app is qua design gelijk aan de website en mobiele apps van NU.nl, met ook de bekende knoppen en tekstvorm. In de zwarte app is NU.nl’s huisstijl minder snel terug te vinden, maar dit ontwerp past weer beter bij de donkere versies van Apple’s eigen horloge-apps.

De Apple Watch-app van NU.nl laat een kleine versie van de voorpagina zien, met daarop de laatste artikelen, het weer, aandeelkoersen en meer informatie. Vanaf deze voorpagina kun je op artikelen tappen, zodat je ze op het horloge kunt lezen.

Even bijlezen over de Apple Watch? Alles over de Apple Watch

NU.nl Apple Watch voorpagina
Directe link naar geanimeerde afbeelding [GIF, 5,3MB]

Artikelen in de zwarte Apple Watch-app hebben een zwarte achtergrond met witte letters. De titel en afbeeldingen houden zich deels aan het hoofdontwerp van NU.nl.

NU.nl Apple Watch artikel
Directe link naar geanimeerde afbeelding [GIF, 4,3MB]

Kijk je lang naar het scherm van de Apple Watch, dan kunnen apps automatisch gedetailleerde informatie laten zien. Een functie die Apple ‘Long Look‘ noemt. NU.nl wil dit gebruiken voor het tonen van artikelen. Met behulp van de knop Lees op iPhone kun je het artikel op een groter scherm (verder) lezen.

NU.nl Apple Watch longlook
Directe link naar geanimeerde afbeelding [GIF, 5,5MB]

De nieuwe, kleine app is ontworpen door UNITiD (tegenwoordig hike.io), zo vertelt NU.nl-productmanager Jorik Dopmeijer (@jorikdopmeijer) aan iCulture:

Net als in het verleden op de iPhone en iPad willen we nu ook dit nieuwe (kleine) scherm vanaf moment één ondersteunen. Samen met designbureau UNITiD zijn we daarom aan de slag gegaan om snel tot een goed concept te komen.

Ditzelfde designteam was eerder verantwoordelijk voor de nieuwe, responsieve website.

Sinds de komst van de iOS 8.2-beta kunnen ontwikkelaars vast werken aan hun Apple Watch-ideeën. In deze testversie van iOS zit WatchKit verwerkt – de software development kit waarmee iOS-apps de Apple Watch gaan ondersteunen.

Een app voor de Apple Watch is niet geïnstalleerd op het horloge zelf, maar op de iPhone. Deze stuurt draadloos informatie van de app naar het horloge, zoals beeld en instructies. Dit betekent dat alle apps geïnstalleerd op je iPhone een bijbehorende horloge-app kunnen hebben, en dat je deze horloge-apps niet kunt gebruiken zonder je iPhone mee te nemen. Apple wil later in het jaar zelfstandige Apple Watch-apps mogelijk maken.

We zien sinds het beschikbaar stellen van WatchKit steeds beter een idee van de designfilosofie achter Apple Watch-applicaties. Afgelopen weekend bespraken we al hoe populaire apps op de Apple Watch eruit kunnen zien.

De Apple Watch staat gepland voor begin 2015, maar een exacte datum is nog niet bekendgemaakt. Geruchten wijzen nu op een verschijning in maart.

Ook interessant:
Apple Watch: 10 dingen die je moet weten

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 22 januari 2015, 11:20
Categorie Apps
Onderwerpen apple watch, nu.nl

Apple Watch

De Apple Watch is de smartwatch van Apple. Het allereerste model verscheen in 2015, met daarna elk jaar een nieuw model. Met de Apple Watch kun je je hartslag meten, activiteiten bijhouden, berichten ontvangen en versturen, apps installeren en ermee betalen met Apple Pay. Lees hier alles over de Apple Watch.

Apple Watch

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.