Human clubs 4.0 featured

Human 4.0 stimuleert bewegen met familie en vrienden

Je kunt in de bewegingsapp Human voortaan clubs maken. Die maken het makkelijker om jezelf te vergelijken met vrienden en familie. Human motiveert je om minimaal 30 minuten per dag te bewegen.

Human clubs 4.0De bewegingstracker Human heeft een interessante manier bedacht om je dagelijkse activiteiten met vrienden en familie te delen. Je kunt vanuit de app voortaan een club maken waar je mensen voor uitnodigt. De nieuwe functie voegt een sociaal element toe aan Human, waarbij je activiteiten kunt vergelijken met bijvoorbeeld een groep collega’s of familieleden.


Heb je een club gemaakt en vrienden uitgenodigd, dan zie je met kleine foto’s op een cirkellijn hoeveel je hebt bewogen vergeleken met je teamgenoten. Een activiteitenlijst treedt in meer detail, zodat je precies weet hoeveel iemand anders heeft gelopen. Handige data als je bijvoorbeeld met je partner hebt voorgenomen fitter te worden dit jaar en elkaars voortgang wil vergelijken. Uit een onderzoek blijkt namelijk dat je meer beweegt, als mensen in je omgeving ook daarmee bezig zijn.

Met de clubs steekt Human’s sociale element ook net wat anders in elkaar dan bij de concurrentie. Zo is het bijvoorbeeld in de Fitbit-app al langer mogelijk om te zien hoeveel vrienden bewegen, maar krijg je hierbij de data van iedereen in beeld. Door kleinere clubs te maken in Human, is het makkelijker om jezelf te vergelijken met slechts een paar mensen. Daarnaast kun je een club starten voor bijvoorbeeld je woonwijk, waarin je ook gegevens ziet van wat minder bekende mensen. Je kunt hierbij overigens niet gelijk het hele dorp uitnodigen: een club kan maximaal tien gebruikers bevatten.

Bij het toevoegen van nieuwe clubgenoten zoek je op basis van naam of mailadres. Zit iemand niet op Human? Dan nodig je ze met een knopdruk uit om de app te downloaden. Dat werkt allemaal prima als je een club met specifieke gebruikers wil starten, maar wij missen de optie om te zien bijvoorbeeld welke Twitter-vrienden de app gebruiken. Dan zou je weten wie je kan volgen in een club, zonder dat je automatisch uitnodigingen mailt.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt
22 januari 2015 om 13:10
Onderwerp
Categorie
Apps
2 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.