Rdio krijgt iTunes Radio-functie en AutoPlay in nieuwe update

Muziekdienst Rdio heeft in zijn iOS-app een radiofunctie geïntroduceerd die ontzettend lijkt op iTunes Radio.

RdioDe iOS-app van muziekdienst Rdio heeft een nieuwe functie gekregen die wel heel erg lijkt op het pas aangekondigde iTunes Radio. Door op basis van een track een nummerzender te maken, krijg je automatisch muziek te horen die daar op lijkt. Je kunt tot vier nummers naar voren kijken om te zien wat er later wordt gedraaid en onbeperkt nummers overslaan. Je kunt een nummerzender starten door een track ingedrukt te houden en onderin het getoonde menu te kiezen voor ‘Nummerzender starten’

De nieuwe AutoPlay-functie zorgt er voor dat je nooit zonder muziek komt te zitten. Is een album of afspeellijst klaar, dan wordt er automatisch een nummer opgezet dat lijkt op waar je eerder naar luisterde.

Rdio is gelijk een stuk minder beperkt dan iTunes Radio. Met Apple’s dienst kun je tijdens het luisteren slechts een paar keer een nummer overslaan. De diensten met elkaar vergelijken is alleen niet helemaal eerlijk: niet alleen bevindt iTunes Radio zich nog in een bètafase, maar het is ook een gratis dienst. De Rdio-app is alleen voor abonnees te gebruiken, die door maandelijks te betalen sowieso al onbeperkt toegang krijgen tot een muziekbibliotheek.

Uiteraard is Apple niet het eerste bedrijf dat je radiostations op basis van artiesten en tracks laat maken. In de VS doet Pandora al lang hetzelfde en Spotify heeft een vergelijkbare functie. De timing van Rdio is echter interessant: iTunes Radio is immers onlangs aangekondigd.

Downloaden: Rdio (gratis, universeel, iOS 5.0+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 19 juni 2013, 21:42
Categorie Muziek
Onderwerp rdio

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.