Uitgelicht
Apple's maart 2024-aankondigingen
Toon of verberg de lijst met posts

Tele2 begint met uitrol bellen via Wi-Fi

Tele2 gaat bellen via Wi-Fi ondersteunen. De eerste gebruikers melden al dat de uitrol van deze functie is begonnen. Dit maakt het makkelijker om telefoongesprekken te voeren op plekken met slecht bereik.

Tele2 is begonnen met de uitrol van bellen via Wi-Fi op iPhone, zo liet iCulture-lezer Lars ons weten. Met deze functie is het mogelijk om te bellen via je eigen Wi-Fi-netwerk, terwijl de verbinding loopt via Tele2. Dit zorgt ervoor dat je ook telefoongesprekken kunt voeren op plekken waar slecht bereik is.


Het bellen via Wi-Fi moet niet worden verward met het bellen via 4G op je iPhone(VoLTE, Voice over LTE). Dat biedt Tele2 namelijk al sinds maart 2016 aan. Je hebt hiervoor een goede 4G-verbinding nodig om de spraak via het 4G-netwerk te laten lopen. Bij bellen via Wi-Fi heb je die goede 4G-verbinding helemaal niet nodig, maar moet je beschikken over een snel draadloos netwerk thuis.

Klik om inhoud van Twitter te tonen.
Learn more in Twitter’s privacy policy.

Bellen via Wi-Fi was in Nederland tot nu toe alleen mogelijk via Vodafone, die het sinds december 2016 als enige provider aanbood. Dit gebeurde met de introductie van iOS 10.2. Technisch gezien was de functie trouwens al in iOS 8 aanwezig, maar providers zijn vrij traag met het activeren van de functie.

Bekijk ook

Vodafone activeert bellen via Wi-Fi in iOS 10.2: zo zet je het aan

Vodafone heeft voor klanten Bellen via Wi-Fi ingeschakeld met ingang van iOS 10.2. Als je als Vodafone-klant de nieuwste versie van iOS 10 geïnstalleerd hebt, vind je bij de Telefoon-instellingen een nieuwe optie. Bellen via Wi-Fi loopt via je eigen internetnetwerk.

Bellen via Wi-Fi: zo werkt het
Bellen via Wi-Fi op je iPhone werkt als volgt: je voert een telefoongesprek via het Wi-Fi-netwerk. De kosten voor het telefoongesprek worden echter via je provider in rekening gebracht, in dit geval Tele2. Het is dus niet zo dat je op deze manier onbeperkt gratis kunt bellen, want het gaat wel van je beltegoed af. De functie is dan ook vooral handig als je ergens slecht mobiel bereik hebt. Misschien is dat ook de reden waarom providers er niet meteen enthousiast op zijn gedoken: geen enkele provider wil immers de indruk wekken dat z’n klanten thuis slecht bereik hebben.

Bellen via Wi-Fi

Ben je Tele2-klant en heb je de update nog niet gehad? Dan zul je even geduld moeten hebben tot de uitrol ook jouw toestel heeft bereikt via een update van de provider-instellingen. Je hoeft verder zelf niets te doen om de functie te gebruiken. Via Instellingen > Mobiel netwerk > Bellen via wifi kun je controleren of de functie aan staat. Ontbreekt deze optie in jouw menu en zit je bij Tele2, dan zul je nog even geduld moeten hebben.

Wil je meer hierover lezen, check dan onze gids over Bellen via Wi-Fi op je iPhone:

Bekijk ook

Bellen via wifi: alles wat je moet weten

Bellen via wifi is een functie op de iPhone waardoor je via je eigen wifi-verbinding contact maakt met het netwerk van je provider. Zo kun je ook bellen als je bijvoorbeeld slecht bereik hebt. Bij welke providers werkt het en wat heb je nodig? Je leest het hier.

Informatie

Laatst bijgewerkt
5 februari 2018 om 15:45
Onderwerpen
, ,
Bron
Tipgevers: Lars, Ed en anderen
Categorie
Providers

Reacties: 17 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.