Shot on iPhone Experiments

Apple’s nieuwste Shot on iPhone-video toont fascinerende watereffecten

Hoe is het om in een draaikolk te zitten? Dat kun je ervaren door naar Apple's nieuwste 'Shot on iPhone' experiment te kijken. In het filmpje 'Cascade' zie je allerlei waterpatronen, gemaakt door Donghoon Jun en James Thornton van Incite.

Shot on iPhone Experiments III: Cascade

Apple geeft artiesten af en toe de opdracht om een filmpje te maken voor de ‘Shot on iPhone’-campagne. De bedoeling is om te experimenteren wat er met een iPhone-camera zoal mogelijk is. Het is de derde video in de serie, waarin deze keer slow motion-patronen met water te zien zijn. Het is gefilmd met een iPhone XS en is gemaakt in samenwerking met ‘WET’.

Shot on iPhone Experiments


“Laat je gedachten afdwalen met onze nieuwste experimenten”, schrijft Apple bij de video, die je hieronder in staand formaat kunt bekijken. Je ziet close-ups van water in allerlei varianten en vormen, waarbij vooral gebruik is gemaakt van de slo-mo functie. Het duo zou ook gebruik hebben gemaakt van 4K, maar dat is aan het filmpje niet af te lezen. De YouTube-versie is maximaal in 480p te zien.

Het liedje dat je hoort is ‘Watercolors’ van mmmh. Er is ook een Behind the Scenes-video, waarmee je kunt zien hoe de effecten zijn gemaakt. Jun en Thornton droegen regenjassen om te voorkomen dat ze tijdens het filmen kletsnat werden. En ook de iPhones die ze gebruikten waren voorzien van een speciale hoes.

Dit is deel 3 in de serie. Eerder dit jaar bracht Apple het filmpje Experiments II: Full Circle uit, gefilmd op een iPhone XR. Daarmee was te zien hoe goed de camera presteert onder matige lichtomstandigheden. Er werd gebruik gemaakt van 21 exemplaren van de iPhone XR.

Vorig jaar maakte Apple een soortgelijke video waarin water, vuur, metaal en licht zorgden voor eveneens betoverende effecten. Daarbij werd gebruik gemaakt van 4K, slo-mo en time-lapse.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

0 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.