Spotify Canvas met drie iPhones

Spotify zorgt dat je meer muziekvideo’s te zien krijgt

Canvas voor artiesten

Spotify opent de testperiode van Canvas voor meer artiesten. Met Canvas kunnen artiesten korte video's toevoegen aan hun nummers. Dit nieuws komt niet lang na de aankondiging van Google om YouTube Music standaard op nieuwe Android-toestellen te installeren.

Gebruikers van Spotify zullen het misschien al eens gezien hebben: Canvas. Een nieuwe functie in Spotify waarmee artiesten korte video’s kunnen toevoegen aan hun muziek. Tot vandaag was deze functie beperkt tot een relatief kleine groep artiesten, maar wordt uitgerold naar een grotere groep. Volgens Spotify moet de functie zorgen voor meer streams.

Canvas zorgt voor meer verbondenheid met artiesten

Na een periode van testen onder een selecte groep artiesten nodigt Spotify een grotere groep uit om deel te nemen aan de test. Spotify beweert dat nummers met een goed ontworpen Canvas zorgen voor een toename in het aantal streams. Ook zouden artiestenpagina’s vaker bekeken worden, en nummers vaker gedeeld.

Met Canvas kunnen artiesten een video van drie tot acht secondes toevoegen aan hun nummers. Wanneer je als gebruiker het venster opent waar normaalgesproken de albumhoes staat, krijg je in plaats daarvan de video. Deze video wordt continu herhaald gedurende het nummer.

De eerste reacties op Canvas waren gemengd. Sommige luisteraars prijzen de animaties de hemel in, terwijl anderen het te afleidend vinden. Nog een andere groep vindt de animaties alleen leuk bij bepaalde artiesten. Om de negatieve ervaringen te verminderen vraagt Spotify aan artiesten om goed na te denken over hun video. Zo is het onverstandig om acht secondes uit de gewone videoclip te knippen voor Canvas. Het voegt te weinig toe aan de ervaring.

Spotify Canvas

YouTube Music en Spotify Canvas

De timing van deze aankondiging door Spotify is interessant, want Google kondigde in september aan dat YouTube Music standaard geïnstalleerd zou worden op nieuwe telefoons met Android 9 en Android 10. YouTube Music zorgt, zoals je wellicht van YouTube verwacht, ook voor een uitgebreide video-ervaring bij muziek.

Door YouTube Music standaard te installeren op Android-toestellen krijgt deze relatief nieuwe vorm van muziek luisteren in één klap een groter publiek. Spotify wil hierdoor waarschijnlijk het tempo opvoeren met hun eigen Canvas. Het is niet voor het eerst dat Spotify zich bezighoudt met video. Er zijn al muziekvideo’s te zien, maar erg prominent zijn ze niet.

Spotify heeft uitnodigingen verstuurd naar een grotere groep artiesten met een uitnodiging voor Canvas. Heb je als artiest geen uitnodiging ontvangen, dan biedt Spotify de mogelijkheid om je daarvoor aan te melden.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 11 oktober 2019, 12:51
Bron Bron Spotify
Via Via TechCrunch
Categorie Apps
Onderwerp spotify
3 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.