Spotify Premium vernieuwd.

Spotify laat je nu afspeellijsten van podcasts maken

Met Spotify kun je nu je eigen dj zijn, wat podcasts betreft. Je maakt je eigen podcast-afspeellijst, zodat je maar één keer hoeft uit te zoeken en daarna urenlang kunt luisteren.

Spotify podcast-afspeellijsten

Spotify is groot geworden met het streamen van muziek, maar de afgelopen tijd verleggen ze de aandacht wat meer naar podcasts. Daar is nog een enorme potentie te halen en Spotify wil dé plek zijn waar je je favoriete talkshows en andere podcasts beluistert. De functie om afspeellijsten te maken is vergelijkbaar met muzieknummers: je geeft de lijst een naam en geeft aan welke afleveringen erin moeten staan. Je kunt het ook mixen met muziek, of alleen kiezen voor één lange reeks podcasts, voor als je bijvoorbeeld een lange reis gaat maken en er verder niet meer over na wilt denken. Er was al meermaals om de functie gevraagd.


De nieuwe functie is beschikbaar voor iPhone- en Android-gebruikers. Het werkt als volgt:

  1. Blader naar een podcast-aflevering die je wilt toevoegen.
  2. Tik op de drie bolletjes rechts van de aflevering.
  3. Tik op Toevoegen aan.
  4. Kies de afspeellijst die je wilt gebruiken, of maak een nieuwe.

Je kunt ook beginnen met een compleet nieuwe afspeellijst en daar vervolgens afleveringen van podcasts aan toevoegen.

Spotify Podcast afspeellijst

Bevalt een afspeellijst dan kun je die delen met vrienden of openbaar maken, zodat anderen er ook naar kunnen luisteren. De afspeellijsten zijn momenteel alleen nog in de mobiele app te maken. Je kunt op elk apparaat luisteren naar de gemaakte afspeellijsten, ook op de computer, maar het maken lukt nog niet op de desktop.

Eerder vandaag werd bekend dat Spotify-studentenkorting nu ook voor MBO-studenten geldt.

Bekijk ook

Korting op Spotify: 8 manieren om te besparen op Spotify Premium

Ben je op zoek naar Spotify korting, dan vind je op deze pagina allerlei manieren om geld te besparen voor Spotify Premium. Van Spotify studentenkorting, nu ook voor MBO-studenten, tot het delen van je Spotify-abonnement met anderen: zo ben je veel goedkoper uit!

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

0 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.