Sonos Playbar aangekondigd: tv-speaker met audiostreaming

Sonos heeft de Sonos Playbar aangekondigd, een liggende speaker die
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

sonos playbar breed
Dubbel Sonos-nieuws vandaag: na de vernieuwde iOS-app kondigde de fabrikant van luxe speakers ook een nieuw apparaat aan: de Sonos Playbar. De Playbar bevat negen drivers en maakt verbinding met een televisie en een Wi-Fi-netwerk. De Sonos Playbar kan audio streamen vanaf de tv en via het webplatform van Sonos. Volgens Sonos CEO John MacFarlane worden tv’s steeds platter en gaan steeds meer deel uitmaken van de huiskamer. Geluid wordt daardoor problematisch: er is in de platte tv’s geen ruimte meer om een topkwaliteit speaker in te bouwen. De Sonos Playbar gaat €699 kosten en is vanaf 5 maart verkrijgbaar.

De Sonos Playbar werkt met elke tv die voorzien is van een optische uitgang. Er zitten vier poorten aan de achterkant: 2 Ethernet-poorten, een optische poort en een stroomaansluiting. Je kunt de Sonos Playbar onder of vóór de tv neerzetten, maar ook aan de muur boven een tv monteren. Om te voorkomen dat de buren last krijgen van dreunende filmgeluiden is de Sonos Playbar voorzien van een night sound-functie, die de lage tonen afzwakt. Dit voorkomt een dreunend geluid bij lage tonen, bijvoorbeeld wanneer een zwaarlijvig monster door het beeld rent. Er zit ook een functie in om spraak te optimaliseren – handig voor talkshows.

Het bedienen van de Sonos Playbar doe je zoals gebruikelijk met de iOS-app of met de afstandsbediening van de tv. De Sonos Playbar is compatibel met alle andere speakersystemen die Sonos verkoopt, ook de Play:3 en Play:5. Met de Sonos-speakers kun je op 32 locaties in huis muziek afspelen en dat centraal bedienen vanaf een app. De Sonos CEO droomt inmiddels al van een Apple HDTV, waar je de Sonos Playbar mooi op kunt aansluiten: “Ik denk dat de tv-markt voor grote veranderingen staat, zeker als Apple zijn versie van de tv uitbrengt”, zegt McFarlane.

De Sonos Playbar lekte eerder al uit via een melding bij goedkeuringsinstantie FCC.

sonos playbar

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 13 februari 2013, 14:10
Categorie Accessoires
Onderwerp sonos

Sonos

Sonos is een multiroom speakersysteem dat je bedient via een iOS-app. Hier vind je alle belangrijke artikelen over Sonos.

Sonos

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.