Sonos Play:1: nieuwe speaker eind oktober voor 199 euro verkrijgbaar

Sonos heeft vandaag de Sonos PLAY:1 gepresenteerd, een nieuwe speaker voor 199 euro die op 29 oktober wordt verkocht.

Sonos PLAY-1Sonos heeft vandaag de Sonos PLAY:1 geïntroduceerd. Deze nieuwe draadloze speaker zal vanaf 29 oktober worden verkocht voor 199 euro, en kan via een Bridge op je Wi-Fi-netwerk met je iPhone worden bediend. Sonos verkoopt al langer draadloze speakers waar je muziek naartoe kunt streamen, maar de PLAY:1 is het goedkoopste model dat ze tot nu toe verkopen. Met een goedkoper alternatief lijkt Sonos de concurrentie aan te gaan met de vele Bluetooth-speakers die op het moment op de markt zijn, zoals de Jawbone Jambox.

De Sonos PLAY:1 kan met behulp van de bijbehorende iOS-applicatie flink wat meer dan andere draadloze speakers die via Bluetooth verbinden. Zo is het bijvoorbeeld mogelijk om in te loggen met je Spotify-account, waarna de luidspreker je muziek blijft afspelen zelfs nadat de iPhone niet langer met het netwerk verbonden is. Bovendien heb je toegang tot online radiostations en een vooraf geladen muziekbibliotheek. Nadeel is dan weer dat de Sonos-speakers alleen in huis goed gebruikt kunnen worden gezien de koppeling met je Wi-Fi-netwerk.

Eerder deze maand dook de Sonos PLAY:1 al op. The Verge ontdekte dat de nieuwe speaker al werd verkocht door de Amerikaanse winkel Target, ook al had Sonos nog niks aangekondigd. Van een Nederlands verkooppunt was toen echter nog niks bekend. Nu Sonos de PLAY:1 officieel heeft gepresenteerd, kunnen ook wij een pre-order plaatsen in de Sonos-webshop.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 14 oktober 2013, 15:38
Categorie Accessoires
Onderwerp sonos

Sonos

Sonos is een multiroom speakersysteem dat je bedient via een iOS-app. Hier vind je alle belangrijke artikelen over Sonos.

Sonos

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.