‘iPhone 5s dubbel zoveel verkocht als iPhone 5c’

De iPhone 5s is dubbel zo populair als de iPhone 5c, aldus onderzoek van Consumer Intelligence Research Partners.
Bastiaan Vroegop - · Laatst bijgewerkt:

iphone 5c iphone 5s 4g netwerkenOnderzoek van Consumer Intelligence Research Partners (CIRP) stelt dat de iPhone 5s meer dan twee keer zo vaak wordt verkocht als de iPhone 5c. Tijdens de laatste dagen van september was 64 procent van alle verkochte iPhones een iPhone 5s, terwijl 27 procent een iPhone 5c was. De overige 9 procent was van de iPhone 4s, die door Apple als budgetmodel in de markt wordt gehouden. Hoewel Apple eerder al zei 9 miljoen iPhones in het eerste weekend te hebben verkocht, werd hierbij geen onderscheid gemaakt tussen de iPhone 5s, iPhone 5c en iPhone 4s. Geruchten wezen er onlangs op dat de iPhone 5c-productie gehalveerd is.

Een snel onderzoek van Localytics beweerde vlak voor de Apple-aankondiging dat de iPhone 5s zelfs drie keer zo populair is, maar dit was op basis van online bezoeken van de nieuwe iPhones op bepaalde websites. CIRP haalt zijn data uit een uitgebreide peiling onder iPhone-kopers, informatie die een stuk vollediger kan zijn dan de data van Localytics.

CIRP heeft de cijfers over de iPhone 5s- en iPhone 5c-verkoop ook naast hun eerdere onderzoek over de iPhone 5 gezet. Hieruit blijkt dat de iPhone 5s door een iets kleiner percentage wordt gekocht dan vorig jaar bij de iPhone 5 het geval was. De iPhone 5c is echter een stuk populairder dan de iPhone 4 en iPhone 4s die in 2012 naast de iPhone 5 werden aangeboden.

CIRP iPhone 5s iPhone 5c

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 14 oktober 2013, 15:43
Categorie Apple
Onderwerpen iPhone 5c, iPhone 5s

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.