Kende jij deze onbekende Snapchat-functies al?

‘Snapchat opent volgende maand kantoor in Nederland’

Snapchat gaat een kantoor in Nederland openen. Het sociale netwerk groeit snel en wil in 2017 naar de beurs. Vanuit Amsterdam zal de Benelux en Scandinavië worden bediend.

Snapchat is van plan om een kantoor in Nederland te openen, gericht op de Benelux en Scandinavië. Het Nederlandse kantoor zou onder leiding komen van Joost Hagesteijn, de huidige directeur van AOL Nederland. Dat melden bronnen van Adformatie.

Snapchat Herinneringen

Snapchat-kantoor in Nederland

Het kantoor zou al volgende maand worden geopend in Amsterdam. Het moment is treffend, want onlangs heeft Twitter het kantoor in Amsterdam gesloten vanwege bezuinigingen. Voor Snapchat ziet het er iets zonniger uit: wereldwijd zijn ze het snelst groeiende sociale netwerk en ze zijn van plan om in 2017 naar de beurs te gaan. In aanloop daar naartoe opent Snapchat lokale kantoren.

Het Nederlandse kantoor van Snapchat zal volledige op advertentieverkoop zijn gericht. Hagesteijn lijkt daarvoor de juiste persoon: hij werkte als business development manager en sales director voor onder andere Telfort, Yahoo, AOL Benelux en affiliatenetwerk TradeDoubler. Snapchat heeft momenteel alleen een saleskantoor in Londen. Het hoofdkantoor zit in Venice, Californië.

Snapchat niet alleen voor jongeren

Mijd je Snapchat om dat de app sterk op jongeren is gericht en een (opzettelijk) ingewikkelde interface heeft, dan is misschien toch tijd om eens wat beter te kijken. Snapchat groeide in 2016, ook bij mensen van 35 jaar en ouder. Zelfs Obama opende een Snapchat-account en de Wall Street Journal begon een eigen kanaal. Het bedrijf wil bovendien via Snap Inc. meer doen voor een bredere doelgroep, zoals het uitbrengen van de Spectacles-brillen.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 23 december 2016, 8:48
Categorie Apps
Onderwerpen amsterdam, benelux, nederland, snapchat

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.