Snapchat-app

Snapchat Groepen: zo wissel je berichten uit met maximaal 16 vrienden

Snapchat introduceert Snapchat Groepen, waarmee je berichten kunt uitwisselen met meerdere vrienden zonder dat anderen kunnen meekijken.

Snapchat wenst al hun gebruikers fijne feestdagen toe met de aankondiging van Snapchat Groepen, een nieuwe manier om Snaps te delen onder vrienden. Snaps zijn foto’s of video’s op Snapchat. Ze konden eerder alleen gedeeld worden in een Verhaal of in persoonlijke gesprekken met vrienden. Met Snapchat Groepen kun je berichten ook onderling delen tussen vrienden, zonder dat ze door heel je vriendenlijst te zien zijn.

Snapchat Groepen

Je kunt een Snapchat Groep maken wanneer je een Snap stuurt of wanneer je nieuwe Chat start. Zo’n Groep bevat maximaal 16 personen en kan foto’s, video’s en tekst bevatten.

Snapchat Groep Screenshot

Zo maak je een Snapchat Groep:

  1. Begin een nieuwe chat.
  2. Vink wat vrienden aan waarmee je wilt chatten.
  3. Druk op de knop Chat onderin het scherm.

Berichten in Snapchat Groepen hebben een levensduur van 24 uur, net als in een Snapchat Verhaal. Na die 24 uur zijn de berichten en foto’s niet meer te bekijken. Een Snap in Snapchat Groepen is ook maar één keer opnieuw te kijken, in plaats van de ongelimiteerde herkijkmogelijkheid van Snapchat Verhalen.

Daarnaast gaat Snapchat gebruikers de mogelijkheid geven om zelf stickers te maken, dankzij een nieuwe uitknipfunctie. Je kunt daarmee een deel van een Snap in de voorvertoning uitknippen en omzetten naar een sticker. Er komt ook een Paintbrush waarmee je van de je Snaps een kunstwerk maakt. Ook nieuw: je kunt nu Shazam gebruiken vanuit Snapchat.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 13 december 2016, 16:34
Categorie Apps
Onderwerp snapchat

Snapchat

Snapchat is een populair sociaal netwerk voor jongeren, waarbij je vooral foto's en video's deel. Hieronder vind je onze tips om meer uit Snapchat op de iPhone te halen, Alles over functies zoals de Snap Kaart, lenzen, filters en emoji gebruiken en gezichten wisselen.

Snapchat

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.