Sluit een PS/2-toetsenbord aan op je iPhone (jailbreak)

Zin om je soldeer- en hack-kunsten weer eens uit de kast te toveren? Hang dan een ps/2-toetsenbord aan je iPhone.
Sander Kleijn - · Laatst bijgewerkt:

iPhone ps/2 connectorZin om je soldeer- en hack-kunsten weer eens uit de kast te halen? Dan is dit project misschien wel iets voor jou: de blogger achter AwghBlog heeft met succes een PS/2-toetsenbord aan zijn iPhone weten te hangen. Het project kost flink wat geduld en kennis van zaken, maar op zijn weblog is stap voor stap te lezen hoe je dit voor elkaar krijgt. Het resultaat verdient misschien geen schoonheidsprijs, maar zolang Apple het niet toestaat om Bluetooth-toetsenborden met je iPhone te pairen (of een toetsenbord met dock connector uitbrengt) is het wel de enige manier.


De precieze werkwijze is iets te technisch om hier uitgebreid uit te leggen, daarvoor kan je beter direct naar AwghBlog gaan. Wat je nodig hebt voor het project is een iPhone met jailbreak (Apple’s SDK staat geen toegang tot de seriële poort toe), een Arduino Diecimila, een iPod breakout-board, een PS/2 toetsenbordstekker (female), een 500k-weerstand en natuurlijk een soldeerbout, soldeertin en draad.

De softwarekant wordt geregeld door onder andere de VNC-client Veency te installeren vanuit Cydia; de toetsenbordsignalen worden via het vnc-protocol doorgegeven aan de iPhone. Wij gaan ons zelf niet aan dit project wagen, maar mocht je het een leuk idee lijken, zet je bevindingen en het resultaat dan in het iPhoneclub Forum.

iPhone ps/2 connector

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

16 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.