Apple vraagt patent aan voor synchroniseren media op meerdere apparaten

Apple heeft gisteren een patentaanvraag gepubliceerd voor het synchroniseren van mediabestanden op lokale afspeelapparatuur met MobileMe en andere cloud computing-diensten.

iphone videoApple heeft gisteren een patentaanvraag gepubliceerd. Het patent heet ‘Synchronization of Media State Across Multiple Devices’ en omschrijft het synchroniseren van mediabestanden op lokale afspeelapparatuur (zoals de iPod en iPhone) met MobileMe en andere cloud computing-diensten. Apple beschrijft in het patent een techniek die onthoudt waar je gestopt bent met het bekijken of beluisteren van een mediabestand en dit als starttijd van dit mediabestand op andere apparaten instelt. Bekijk je een film gedeeltelijk op je iPhone in de trein, dan kan je thuis verder kijken waar je gebleven bent zonder te zoeken naar de scene waar je gestopt bent.

Het patent bevat meerdere manieren om de afstand te bepalen, om verschillende manieren van synchronisatie mogelijk te maken. In het patent wordt expliciet gesproken over een Apple TV die ontdekt dat er een iPhone in zijn nabijheid komt en vervolgens de gegevens van een centrale server haalt. Welke protocollen Apple precies wil gebruiken is niet duidelijk. In een van de voorbeelden wordt over bluetooth gesproken, maar wifi zou evengoed gebruikt kunnen worden. MacWorld noemt zelfs Find My iPhone als manier voor computers om te bepalen of een iPhone in de buurt is.

Patent synchroniseren

Bron: Patently Apple

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 16 oktober 2009, 18:55
Categorie Apple
Onderwerpen apple, apple tv, ipod, patenten, synchroniseren

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.