iCulture iKids logo

iKids week 23: Clapper en Archaeologist

In deze iKids bespreken we Clapper waarin kinderen handjeklap spelen met de aapjes in het oerwoud en graven we dino's op in Archaeologist.
Lisa van der Velden - · Laatst bijgewerkt:

iCulture iKids logo Deze weken domineren de dino’s de wondere wereld van apps voor kinderen. Waar we vorige week nog enthousiast Dinotrux (link) bespraken, krijgen de afgelopen dagen ook de Dino app van Albert Heijn (link) en nu dus Archaeologist (link) de nodige aandacht. Wat ons betreft volledig terecht, want het zijn leuke applicaties die allemaal een andere kant van de prehistorische beesten belichten. Maar Clapper (link), de andere applicatie in deze editie, moeten we zeker ook niet vergeten. Een app die ervoor zorgt dat kinderen lekker actief aan de slag gaan en niet alleen maar apathisch op de bank hangen, heeft het wat ons betreft nu al goed gedaan. Applaus voor Clapper.

Clapper

Veel ouders hebben er moeite mee als hun kroost de hele dag naar een scherm zit te turen, compleet verzonken in een spel. Gelukkig bestaan er tegenwoordig ook applicaties die kinderen tegelijkertijd digitaal en in het echt laten spelen. Clapper is zo’n app. In dit vrolijke spel kunnen kinderen van 9 tot 11 jaar (jonger kan ook) handjeklap spelen met kleine aapjes. Via de microfoon van de iPad kunnen vijf soorten klapjes worden onderscheiden, zoals recht of diagonaal klappen of met één of twee handen tegelijk. Door precies op tijd klapgeluiden te maken kunnen vriendjes of vriendinnetjes de apen door het oerwoud loodsen, terwijl er door de begeleidende muziek een lekker ritme op gang komt. Wie precies op tijd klapt ontvangt bovendien punten waarmee nieuwe liedjes kunnen worden vrijgespeeld. Wanneer het spel te makkelijk wordt kun je simpelweg opschalen naar een niveau met meer uitdagingen. Al met al is het Nederlandstalige Clapper een bijzonder goedgehumeurd spel, dat juist zo leuk is omdat je het samen kan spelen. Wie weet, misschien mogen jullie als ouders ook een keer meedoen.

Archaeologist – Jurassic Life for Kids

Voor veel kinderen (en sommige volwassenen) zijn dinosaurussen sowieso al fascinerend, maar de huidige Dino-actie van Albert Heijn – die ook slim meelift op het succes van de VR-bril – heeft van de oerbeesten een regelrechte hype gemaakt. Over de bijbehorende app kun je meer lezen in ons artikel, maar voor onverzadigbare dinofans is gouwe ouwe Archaeologist – die onlangs een update kreeg – ook een aanrader. In die app kunnen kinderen van 3 tot 9 jaar echte dinobotten vinden door opgravingen te doen. Gebruik je pikhouweel, zoek alle botten bij elkaar (bijvoorbeeld van de Brontosaurus of de Pterodactylus) en leg ze daarna op de juiste plek van het skelet om van het dier een kloppend geheel te maken. In de gratis versie kunnen kinderen vier dino’s opgraven en vier puzzels ontdekken, die ook als kleurplaat kunnen worden gebruikt. 13 nieuwe opgravingen en 12 andere puzzels kosten samen €2,99, een prima prijs voor uren extra speelplezier.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt
4 oktober 2016 om 11:50
Onderwerp
Categorie
Apps
0 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.