Apple Watch reviews

Siri en iMessage werken op Apple Watch zonder iPhone

Als je iPhone leeg is, uitstaat of niet in de buurt is kan je in beperkte mate gebruik maken van de Apple Watch, tenminste als je bent verbonden met een bekend Wi-Fi punt.
Redactie - · Laatst bijgewerkt:

Apple watch productiviteit minder iphoneHet lijkt er op dat je toch het één en ander met de Apple Watch kunt zonder een iPhone. Afgelopen week mocht een aantal journalisten alvast gebruikmaken van de Apple Watch. De meeste meningen over de Apple Watch kwamen redelijk overeen: de Apple Watch werd bestempeld als één van de beste smartwatches op de markt, maar er was ook behoorlijk wat kritiek. Uit de recensies komt echter ook wat interessante informatie naar buiten. Zo ontdekte David Pogue van Yahoo! Tech dat de Apple Watch ook prima zonder iPhone te gebruiken is. Zolang je maar bent verbonden met Wi-Fi.

Lees ook: Dit kan de Apple Watch zonder iPhone

Volgens Pogue werkt de Apple Watch als je iPhone leeg is, uit staat of even niet in de buurt ligt. Door met internet te verbinden via Wi-Fi zijn alsnog veel van de basisfuncties toegankelijk. Je kunt bijvoorbeeld zonder iPhone gebruikmaken van Siri en sms-berichten versturen of ontvangen. Bij die laatste mogelijkheid is de recensent niet heel specifiek, maar vermoedelijk heeft hij het over iMessages. Voor deze berichten is immers alleen een internetverbinding nodig.

Lees ook: Eerste reviews Apple Watch verschenen: dit zegt de internationale pers

We wisten al langer dat de Apple Watch ook te gebruiken is als hij ver van de iPhone is verwijderd – zolang beide apparaten maar met hetzelfde Wi-Fi-netwerk zijn verbonden. Er werd echter altijd van uitgegaan dat de iPhone aan moest staan om de basisfuncties van het horloge te gebruiken. Volgens de recente ervaringen van Pogue is dit toch niet het geval. We lazen eerder dat in elk geval één andere Apple Watch-app ook zonder een iPhone te gebruiken is: de sportfunctie. Heb je een paar keer gerend met de iPhone en Apple Watch, dan wordt er een loopprofiel op het horloge bewaard waardoor de iPhone bij volgende sessies niet meer vereist is.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 9 april 2015, 19:26
Categorie iDevices
Onderwerp apple watch

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.