Signal chatapp voor iPhone.

Gebruikersnamen in Signal vanaf nu te testen: telefoonnummer delen hoeft niet meer

Signal was al een tijdje van plan om gebruikersnamen te introduceren. Nu is het zover: in versie 7.0 van de Signal-app op iPhone, Android en de Signal Desktop heb je geen gebruikersnaam meer over. De komst van gebruikersnamen zou het WhatsApp-alternatief nog privacyvriendelijker maken, aangezien je niet langer je telefoonnummer met anderen hoeft te delen.

Update 20 februari 2024: Het is in Signal niet meer nodig om je telefoonnummer te delen met anderen. Signal heeft versie 7.0 als beta uitgebracht voor alle platformen, waarin je het alvast kunt proberen. Jij en de ontvanger moeten wel over de nieuwste versie van Signal (7.0 of hoger) beschikken om het te kunnen testen. In plaats van je telefoonnummer deel je voortaan je gebruikersnaam, in het formaat ‘naam.123’. Gebruikersnamen zijn overigens optioneel; je kunt Signal ook nog gewoon met telefoonnummer blijven gebruiken. De komende weken zal de definitieve versie 7.0 beschikbaar komen voor iedereen.

Standaard zal je telefoonnummer niet meer zichtbaar zijn voor iedereen waarmee je in Signal chat. Dit staat uitgeschakeld. Mensen die jouw telefoonnummer hebben opgeslagen in hun contactenlijst, zullen het nummer wel te zien krijgen (omdat ze het al weten). Je hebt wel nog steeds een telefoonnummer nodig om je aan te melden bij Signal, maar om met iemand te chatten hoeft de ander je telefoonnummer niet meer te weten. Je bepaalt zelf welke mensen jou kunnen vinden op basis van telefoonnummer. Alleen mensen die jouw exacte, unieke gebruikersnaam weten, kunnen contact met jou opnemen. In een blogposting lees je meer details.

Hieronder lees je ons eerdere artikel van 1 november 2023.

Signal gebruikersnamen

Om je privacy te waarborgen, verschijnt je gebruikersnaam niet in je profiel. Het delen van je gebruikersnaam met anderen kan via een link of door een QR-code te genereren. Hoewel het niet meer nodig is om je mobiele nummer met anderen te delen, is je telefoonnummer nog wel vereist om je aan te melden voor Signal.

Signal-gebruikersnaam.123

Je gebruikersnaam mag uit 3 tot 32 karakters bestaan, waaronder (hoofd)letters, getallen en underscores (_). Signal voegt daar zelf nog wat willekeurige cijfers aan toe, om voor een nog betere privacy te zorgen. In plaats van username wordt het bijvoorbeeld username.123. Het wijzigen van je gebruikersnaam verandert ook deze cijfers.

Bekijk ook

Signal vs WhatsApp: wat zijn de verschillen en overeenkomsten?

Wil je overstappen van WhatsApp naar Signal, maar weet je niet wat je van die chatapp kan verwachten? In dit artikel kijken we naar de functies van Signal, welke mogelijkheden je mist of juist erbij krijgt. Welke chatapp is beter: Signal of WhatsApp?

De eerste verwijzingen naar de komst van gebruikersnamen naar Signal, dateren uit 2019. We hoeven inmiddels niet lang meer te wachten op de functie. In een interview laat Signal-president Meredith Whittaker weten dat gebruikersnamen gepland staan voor ‘begin 2024’.

Met deze nieuwe toevoeging wordt Signal nog weer wat privacyvriendelijker, omdat je dus geen telefoonnummer hoeft te geven om contact te leggen via Signal. Signal staat bekend als een meer privacyvriendelijke chatapp en wordt vaak als alternatief voor WhatsApp gebruikt.

Reacties: 0 reacties

Plaats een reactie

Off-topic reacties worden verwijderd. Linken naar illegale bronnen is niet toegestaan. Respecteer onze algemene gedragsregels. Gebruik voor eventuele spelfouten of andere opmerkingen met betrekking tot het artikel s.v.p. onze artikelrapportage. Voor opmerkingen over ons moderatiebeleid kun je ons contactformulier gebruiken. Reacties met betrekking hierover worden als off-topic beschouwd.
Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactiegegevens worden verwerkt.