Sidefari toont een tweede Safari-scherm in Split View op de iPad.

Sidefari laat je een tweede Safari-venster openen in Split View op de iPad

Met Sidefari open je een tweede Safari-venster in multitasking op de nieuwste iPads. Dankzij Split View en Safari View Controller bekijk je twee Safari-vensters naast elkaar.

Heb je een iPad waarop je Split View kunt gebruiken, dan heb je een probleem als je twee browservensters naast elkaar wilt zien. Je zult dan twee verschillende browsers moeten hebben, die allebei al zijn aangepast voor multitasking. Die browserapps zien er verschillend uit en dat is niet mooi. Daarom is er nu de app Sidefari, waarmee je twee webpagina’s tegelijk bekijkt op een veel mooiere manier. De app werkt alleen op de iPad Air 2, iPad mini 4 en iPad Pro.

Sidefari toont een tweede Safari-scherm in Split View op de iPad.

Sidefari toont een tweede Safari-venster dankzij Safari View Controller

Op de Mac is het de normaalste zaak van de wereld om bijvoorbeeld twee Safari-vensters naast elkaar te gebruiken, maar met de multitasking-functie in iOS 9 op de nieuwste iPads is dat niet zomaar mogelijk. Multitasking in iOS 9 werkt alleen met twee totaal verschillende apps. Sidefari lost dat op door de Safari View Controller te gebruiken, zodat de twee browservenster er precies hetzelfde uit zien en bepaalde Safari-functies ook beschikbaar zijn in Sidefari, zoals iCloud-sleutelhanger.

Sidefari toont een tweede Safari-scherm in Split View op de iPad.De app maakt gebruik van een handige extensie in het Deel-menu, waardoor je een webpagina kan doorsturen vanuit Safari naar Sidefari. Plaats Sidefari in Split View op je iPad en je ziet twee webpagina’s naast elkaar die allebei weergegeven worden in een Safari-layout. Het nadeel is dat je in Sidefari niet rechtstreeks kunt navigeren naar andere websites door een webpagina in te typen, waardoor je links dus altijd heen en weer moet wisselen van Safari naar Sidefari. Sidefari houdt wel een handige geschiedenis bij van bezochte websites, waardoor je die snel kan openen.

Safari View Controller kan door apps gebruikt worden als in-app webbrowser. Safari View Controller is daardoor een soort light-versie van Safari, waardoor er wel beperkingen aan zitten. In iOS 9.2 is het straks mogelijk om third-party extensies in Safari View Controller te gebruiken.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 23 november 2015, 12:30
Categorie Apps
Onderwerpen ipad, multitasking, safari

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.