Cathode

Cathode geeft Terminal een retro makeover

Met Cathode verander je de Terminal op je Mac en iPhone in een klassieke computer. Gekleurde letters op een zwarte achtergrond dus, die knipperen en een klassiek lettertype hebben.

Cathode

De terminal van OS X is zo minimalistisch en functioneel mogelijk, maar heeft door de jaren heen wel wat van zijn charme verloren. Verlang je terug naar een zwart scherm met groene letters en een knipperende cursor? Bereid je dan maar voor op een flinke dosis nostalgie met Cathode.


Cathode is een vervanger voor de Terminal op OS X die je naast je Mac ook op je iPhone en iPad kunt gebruiken. Onder het vintage uiterlijk gaat een geavanceerde emulator schuil, waar je dus de meeste Terminal-acties gewoon mee uit kunt voeren.

Cathode Cathode

Stel je eigen Terminal samen

Om Cathode op jouw voorkeuren af te stemmen kun je allerlei opties aanpassen. Kies bijvoorbeeld een andere kleur voor de letters, zoom in en uit en pas het lettertype aan. Ook zijn er wat visuele effecten, zodat je echt het idee krijgt dat je op een ouderwetse monitor naar een flikkerend scherm zit te kijken.

Op de Mac kun je Cathode ook gebruiken als een simpele tekstverwerker, met minimale afleiding. Cathode bestaat al een tijdje op de Mac maar is sinds kort ook beschikbaar op iOS. Met 3G en WiFi kun je verbinding maken en computers in de buurt ontdekken.

Als je zeker wilt weten of Cathode functioneel genoeg is voor jou kun je een gratis proefversie van de Mac-app downloaden op de website van de app.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 23 november 2015, 11:57
Categorie Apps
Onderwerpen emulator, terminal
3 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.