iTouchID

iTouch ID is een kleine vingerafdrukscanner voor Mac en Windows

iTouch ID is een vingerafdrukscanner voor je Mac- of Windows-PC. Open voortaan je accounts en ontgrendel je laptop met het topje van je vinger. De scanner is nu verkrijgbaar op Kickstarter.

iTouch ID voor Mac en Windows

De TouchID-scanner is onze favoriete manier om een iPhone en iPad te ontgrendelen. Iedere app die de vingerafdrukscanner ondersteunt heeft dan ook een streepje voor. Onze MacBook openen we iedere ochtend echter nog steeds door een wachtwoord in te typen. Dat kan een stuk gemakkelijker, zo dachten de makers van iTouch ID: een kleine dongel die je in een USB-poort stopt en daarna als vingerafdrukscanner fungeert.

De eerste keer dat je de iTouch ID-sensor gebruikt maakt de scanner een afbeelding van je vingerafdruk, en slaat vervolgens de kenmerken ervan lokaal op. Om de veiligheid te waarborgen worden er geen afbeeldingen van je vingerafdruk opgeslagen. De software waarmee je de wachtwoorden kunt managen is beveiligd met tweestapsverificatie.

iTouchID

iTouch ID ontgrendelt in een seconde

Volgens de Kickstarterpagina heeft de iTouch ID minder dan een seconde nodig om je vinger te herkennen en het correcte wachtwoord in te voeren. Het apparaatje is gemaakt van één stuk aluminium, waar een saffierglazen plaatje overheen is gelegd. De scanner is verkrijgbaar in verschillende kleuren, zoals groen, zwart, grijs en rood.

iTouch ID kun je gebruiken voor meerdere websites, zodat je bijvoorbeeld in kunt loggen op je Mac, Facebook en mail. Daarnaast kun je er ook vergrendelde bestanden mee ontgrendelen. “Vrijwel iedere dienst die een wachtwoord gebruikt, kan geopend worden met iTouch ID”, aldus de Kickstarterpagina.

De iTouch ID scanner werkt al met OS X en Windows, en als er genoeg geld via Kickstarter wordt ingezameld zal de scanner ook met Android werken. iOS wordt uiteraard overgeslagen, omdat daar al een vingerafdrukscanner aanwezig is.

De beloftes die op de Kickstarterpagina van de iTouch ID gemaakt worden zijn veelbelovend, maar omdat we zelf nog geen exemplaren hebben kunnen testen is het natuurlijk maar de vraag hoe veilig je wachtwoorden echt worden opgeslagen. Denk daar dus goed over na als je geïnteresseerd bent in dit accessoire.

iTouch ID op Kickstarter

Je hebt nog 18 dagen de tijd om het project te steunen, en met een donatie van 99 dollar (€93) krijg je een exemplaar thuisgestuurd in april 2016, mits het streefbedrag gehaald wordt. De uiteindelijke prijs van de iTouchID zal op 129 dollar (€121) komen te liggen. Besluit je een iTouch ID te bestellen, dan moet je nog wel rekening houden met tien dollar aan extra internationale verzendkosten.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 23 november 2015, 13:30
Categorie Accessoires
Onderwerpen kickstarter, vingerafdruk

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.